Loki is supersnel, gedreven en actief. Dit pakt heel goed voor hem uit als je activiteiten met hem gaat ondernemen en met hem traint. Heb je zijn vertrouwen, dan doet hij niets liever dan met je kroelen, trainen en plezier maken! Maar zijn alerte en actieve eigenschappen werken zich tegen hem wanneer zijn koppie al vol zit en hij mensen/verkeer ziet. Dan kan hij plotseling op grote afstand naar allerlei prikkels gaan uitvallen door middel van grommen en blaffen. Dit gedrag is lastig in te schatten en is onvoorspelbaar (ene keer wel, andere keer niet). Een komende eigenaar moet hier rekening mee houden en hem stapsgewijs vertrouwd laten raken met een nieuwe omgeving zonder dat hij overprikkeld raakt. Loki verblijft op dit moment in Dierenopvangcentrum De Doornakkers in Eindhoven.

Hierbij schrijf ik me in voor de nieuwsbrief