In 2007 is Dutch Cell Dogs opgericht door Marlies de Bats en Betty Buijtels.

Oprichters

In 2007 is Dutch Cell Dogs opgericht door Marlies de Bats en Betty Buijtels. In 2012 is er gekozen om Dutch Cell Dogs om te dopen tot een stichting.

Toen wij in 2009 voor het eerst gevangenen moeilijk plaatsbare asielhonden lieten trainen, wisten ook wij niet wat we voor onze ogen zagen gebeuren: zelfs de meest verstarde en gesloten mannen braken open. Mens en hond – beiden tegen hun wil opgesloten – wisten elkaar hier te helpen. Een gevangene trainde een lastige hond tot fijne gezinshond, maar in wezen trainde hij zichzelf. En met resultaat. De deelnemers resocialiseerden. En net als voor de honden, begon er door deze bijzondere training ook voor de deelnemers een nieuw leven.

Onze methode bleek te werken! Reacties van gevangenisdirecties, psychologen en bewakers gaven allemaal hetzelfde beeld: “Hier gebeurt iets heel unieks!” Maar bovenal waren het de reacties van de gevangenen zelf, die ons motiveerden om door te gaan en ook in andere gevangenissen trainingen te organiseren.

Nu, een paar jaar later, helpt Dutch Cell Dogs in verschillende instellingen door Nederland op weg naar een nieuw en sociaal leven. Alle betrokken zien en ervaren dat de onconventionele methode van Dutch Cell Dogs grote impact heeft op mens en dier. En dat vertelt zich door.

MARLIES DE BATS & BETTY BUIJTELS

Het Dutch Cell Dogs team!

Betty Buijtels

Oprichter DCD, Directeur Algemene zaken

Marlies de Bats

Oprichter DCD, Directeur operationele zaken

Alexandra Engelen

Instructeur

Ragna Walravens

Instructeur

Irma Klaassen

Office manager

Tessa van Heumen

Instructeur

Suzy Sengers

Administratief medewerker

Marlous Goris

Instructeur

Minna Yrjana

Instructeur

Hanneke Brandt

Instructeur

“Ik ben trots en blij dat ik iets goed kan doen met mijn tijd.”

Strijder

Bestuur

Dutch Cell Dogs is een stichting met een onafhankelijk bestuur, bestaande uit leden met verschillende achtergronden en expertises.
De afzonderlijke bestuursleden beschikken over de expertise en netwerken om de organisatie te kunnen bijstaan in het bereiken van haar doelstellingen.
Elk bestuurslid heeft zijn eigen expertise; de bestuursleden vullen elkaar goed aan en de gebundelde expertise tilt de stichting naar een hoger niveau.

Herman Wiegerinck

Voorzitter

Bedrijfseconoom Erasmus Rotterdam, een van de oprichters van VODW Marketing en nu actief als coach voor jonge mensen en ondernemers.

Frans Douw

Secretaris

Voormalig vestigingsdirecteur van de penitentiaire instelling ZuyderBos te Heerhugowaard, bestuursvoorzitter Herstel en Terugkeer.

Marcel Das

Penningmeester

Eigenaar Bouffantes Finance

Gijs Bartels

Lid met aandachtsgebied PR

Managing Director at Academy Bartels