Dit jaar doen wij mee aan Serieus Request voor Dieren. Hiermee willen we geld inzamelen om meer puppytrainingen mogelijk te maken. Omdat er ook nesten pups in de asiels terechtkomen, bieden we sinds kort “Puppy Power” aan. Gedetineerden trainen de asielpups in twee weken tijd, waarbij vier contactmomenten van één uur plaatsvinden. De pups worden in korte tijd klaargestoomd om de buitenwereld te gaan ontdekken. Dit wordt gedaan aan de hand van de clickermethode. Een trainingsmethode waarbij enkel het positieve gedrag beloond wordt en het negatieve gedrag genegeerd wordt.

Waarom trainen wij pups binnen de instelling?

Een pup maakt iets los in een mens. Een jong hondje is ontwapenend, een onbeschreven blad. Onbeschadigd. Bij gedetineerden ligt dit net even anders, het verleden volgt ze en dit is voor hen de kans om het voor de pups anders aan te pakken. Goede socialisatie en habituatie in de eerste levensweken van de pup, zorgt ervoor dat deze op latere leeftijd geen angst of agressie ontwikkelt, maar een stabiele huishond kan worden.

Stemmen

Een financiële bijdrage stelt ons in staat om een nieuw project op te starten, in de vorm van het trainen en socialiseren van een nest asielpups. Serieus Request voor Dieren maakt dit mogelijk, maar dan moeten wij natuurlijk nog wel eerst winnen. Wil jij ervoor zorgen dat wij de kans krijgen om nog meer puppy’s een fijne toekomst te kunnen bieden? Stem dan op ons!