Nino is een kruising labrador/stafford van 3,5 jaar met prachtige goud bruine labrador ogen heeft. Nino is een hond met enorm veel stress, dit uit zich in het moeilijk laten omdoen van een tuigje (hij kan in je arm gaan happen als je dit te snel wilt doen), klappertanden en rijden. Dit doet hij niet alleen tegen een begeleider of trainer aan maar hij kan deze beweging ook maken als hij met 4 pootjes op de grond staat. Tijdens de training hebben wij gemerkt dat ook daar snelle bewegingen lijden tot het rij gedrag. En daarom trainen we heel veel op rust, en dat werkt echt heelĀ  goed. Zo goed dat we inmiddels ook werken aan het aanraken van hem, het aanraken van zijn tuig en zelfs al wat snelle bewegingen en borstelen inmiddels. Maar belangrijk blijft dat we het rustig opbouwen en zijn signalen goed in de gaten houden. En doordat wij en zijn trainer dat doen merken we elke les weer vooruitgang. Zijn favoriete oefeningen tot nu toe zijn het krukje en daar met 2 voorpootjes op staan, aandachtsoefeningen, de zit (en blijven zitten kan hij ook heel goed). Meelopen wanneer zijn trainer jogt vind hij nog wel echt spannend. Dus eerst trainen we nu op relaxed meelopen aan de lijn. Nino is absoluut een hele lieve hond maar heeft echt een baasje nodig die engelengeduld heeft en hem de tijd wilt geven om vertrouwen op te bouwen. Als hij je eenmaal vertrouwt is het een enorme knuffelkont en kruipt hij het liefst in je.

Nino verblijft in het asiel in Almere, Heb je een vraag over Nino? Stel deze gerust!

Hierbij schrijf ik me in voor de nieuwsbrief