Bijzonder afscheid tijdens de presentatiedag bij PI Almelo
asielhonden trainen, herplaatser Dutch Cell Dogs, shelterdogs

Bijzonder afscheid tijdens de presentatiedag bij PI Almelo

Gisteren vond het bijzondere afscheidsfeestje bij PI Almelo plaats. Dit was de presentatiedag, waarop de trainers en honden mogen laten zien wat ze bereikt en geleerd hebben tijdens ons trainingsprogramma. Een emotioneel moment, omdat alle trainers en honden een hele bijzondere band hebben gekregen. Vandaar dat de trainers allemaal een cadeautje kregen van het Dutch Cell Dogs team.

De presentatiedag, een laatste feestje

Instructeur Tessa: “Gisteren hebben we een laatste feestje met ‘onze’ jongens in PI Almelo gevierd. Deze groep was bijzonder voor ons, want deze jongens hebben ieder zo vreselijk hard gewerkt met hun hond. Wij zagen de combinaties zo snel groeien en met ons allen hebben we vooral ook veel plezier gehad. De honden én de jongens straalde helemaal tijdens de demo! Dat was fantastisch!”

Niet alleen verrasten de trainers onze instructeurs met hun geweldige demo’s, maar ook de verschillende bossen bloemen die onze instructeurs mochten ontvangen was en geweldige verrassing. De dankbaarheid was enorm.

Fotomapjes met foto’s en tekeningen cadeau gegeven

Afscheid nemen is altijd lastig voor de trainers, de honden én onze instructeurs. Om het verdriet tijdens het afscheid te verzachten, krijgen alle trainers een fotoboekje mee van Dutch Cell Dogs met een foto van hun hond tijdens de training. Naast een mooie herinnering is het doel van het fotoboekje dat trainers alle mooie, positieve gebeurtenissen in de toekomst kunnen bewaren, door het fotoboekje verder te vullen.

Voor deze bijzondere groep in Almelo heeft onze instructeur Minna van elke hond nog een tekening gemaakt, die ook toegevoegd zijn in de fotomapjes. Tessa: “De trainers waren superblij met de fotoboekjes. Ze gaven aan dat ze de honden ontzettend gaan missen, maar uitkijken naar de brief van de mogelijk nieuwe eigenaren, zodat ze weten dat de hond geplaatst is en horen hoe het daar met hem of haar gaat. ” Ben jij eigenaar van een Dutch Cell Dogs hond en wil je de trainer van jouw hond laten weten hoe het met hem of haar gaat. Stuur dan een mail naar [email protected]. Wij zorgen dat de brief veilig aankomt bij de trainer.

Benieuwd wat we afgelopen periode nog meer hebben gedaan? Lees de andere nieuwsberichten of bekijk recente succesverhalen van herplaatste Dutch Cell Dogs honden.

Geef asielhonden een tweede kans.

Geef asielhonden een tweede kans