Afscheidsbrief naar de trainer
hond_tralies

Afscheidsbrief naar de trainer

Voor zowel de honden als de trainers is het heel erg vervelend dat de trainingen door de lockdown zo abrupt zijn gestopt. Ze hebben hun maatje niet meer kunnen zien en daardoor hebben ze geen afscheid kunnen nemen van elkaar. Heel rot en verdrietig, maar we hebben geprobeerd het op een zo positief mogelijke manier af te sluiten. De instructeurs hebben daarom een brief geschreven naar de trainers. In de brief hebben ze een mooie, grote foto van de hond toegevoegd als herinnering. Lees hier hoe groot de bijdrage is geweest van de trainers om de honden weer in zichzelf en in de mens te laten geloven. 

“Beste J.
Wat hadden wij jou en Steffie graag verder zien trainen! Je hebt haar zo ontzettend goed geholpen. Zelfs toen je het zelf niet makkelijk had, stond je voor haar klaar. Dat is ook precies de reden dat wij jou aan haar hebben gekoppeld; een betrouwbare trainer met clicker-ervaring. Ze heeft in een relatief korte tijd veel van je geleerd en daar zijn we je ontzettend dankbaar voor. Deze positieve ervaring gaat haar zeker helpen in de toekomst. Toen we foto’s van haar gingen maken in het asiel was het duidelijk te merken dat ze de oefeningen alweer heel snel oppakte. Zelfs toen het erg druk om haar heen was, ging ze liever door met trainen. Des te meer is het verdrietig dat we nu niet door kunnen trainen, maar het is even niet anders. Gelukkig heeft Steffie door jouw lessen weer meer kans op een nieuw thuis. Dankjewel voor al je inzet en het harde werken J. ook namens Steffie! We hopen jullie snel weer te zien, hopelijk met het positieve bericht dat de honden succesvol zijn geplaatst bij een nieuw baasje”.

asielhond steffie

“Beste C.
Terecht heb je jouw hond Storm genoemd. Je wilde graag aan het werk met een wat grotere hond en hier een band mee opbouwen. De eerste les wisten we al snel dat dit in orde was. Jullie hadden meteen een klik samen en al gauw vertrouwde Storm jou. Hij wilde graag van je leren en jullie gingen als een speer. Deze lieverd had iemand nodig die absoluut niet op zou geven, want hij maakte het je echt niet makkelijk wanneer hij afgeleid was. Maar jij bleef gewoon in hem geloven en samen hadden jullie energie voor 10. Wij vinden het ontzettend verdrietig dat jullie nu niet door kunnen trainen samen, maar onthoud goed wat jij Storm allemaal hebt geleerd! Die kans had hij nog niet eerder gehad. Dankjewel C. voor al je harde werk, enthousiasme en doorzettingsvermogen. Ook namens Storm natuurlijk! We hopen jullie snel weer te zien, hopelijk met het positieve bericht dat de honden succesvol zijn geplaatst bij een nieuw baasje”.

hond storm

“Beste M.
Boy en jij waren echt de perfecte match! Ontzettend balen dat we nu niet meer samen kunnen trainen, maar hopelijk kun je aan de hand van deze foto’s terugdenken aan een mooie tijd met hem. Boy vond het eerst allemaal nog een beetje eng, maar door jouw training en geduld ging hij steeds meer leren. Hij was uiteindelijk zelfs zo ontspannen dat hij verliefd werd op Lizzie. Dat maakte het trainen natuurlijk niet makkelijker, maar jij zette door en bleef in Boy geloven. Dat is een onmisbare ervaring voor hem geweest. Waarschijnlijk is het ook de eerste keer in zijn leven geweest dat hij op deze manier is getraind. Gelukkig meteen een hele positieve ervaring die hij nooit meer zal vergeten. Enorm bedankt (ook namens Boy) voor je inzet en dat je hem deze kans hebt gegeven. We hopen jullie snel weer te zien, hopelijk met het positieve bericht dat de honden succesvol zijn geplaatst bij een nieuw baasje”.

hond boy

“Beste D.
Wij zijn super verdrietig dat we niet meer verder kunnen trainen met jullie. We waren juist zo lekker bezig! Lizzie begon twijfelend, was de eerste lessen echt wel angstig en onzeker. Maar juist daarom hadden we jou gekoppeld aan deze dame; net als met jouw vorige honden wisten wij dat jij haar vertrouwen zou kunnen winnen. Je hebt haar onder je hoede genomen en nooit opgegeven. Daardoor ging Lizzie ook in zichzelf geloven en werd ze minder bang. Toen ze eenmaal van je had geleerd dat trainen ontzettend tof is, gingen alle remmen los. Terwijl alle mannetjeshonden afgeleid en verliefd naar haar stonden te kijken, boeide haar dat niet veel en ging ze samen met jou vrolijk verder met trainen. Niets was meer te veel; over de kattenloop, door de slalom, kratje, krukje… hoppa! In een paar lessen heb je ervoor gezorgd dat Lizzie een onvergetelijke les heeft geleerd; namelijk dat mensen lief en leuk kunnen zijn en dat ze het leven en deze spannende wereld aan kan! Dankjewel daarvoor, ook namens Lizzie natuurlijk! We kunnen jou ook meteen het mooie bericht brengen dat Lizzie nu al geplaatst is bij een baasje. Hoe tof is dat, mede dankzij jou! We hopen dat je blij wordt van de foto’s en op deze manier een mooie herinnering aan haar hebt. Zodra het weer van de overheid mag, komen we langs (met taart natuurlijk). We hopen je nog te zien voor je weggaat!”

“Beste D.
Wij kunnen ons goed voorstellen dat Arya en jij elkaar missen. Wij balen enorm dat we niet meer verder kunnen trainen met jullie. Wat waren jullie een topteam zeg! Nog voor wij het door hadden, wist jij precies wat Arya nodig had. Jullie zaten regelmatig samen in een soort ‘trainingsbubbel’ waar we je in het begin nog wel eens uit moesten roepen. Arya was eventjes onder de indruk de eerste les, maar jij nam haar vol vertrouwen onder je hoede en liet haar stralend alle oefeningen doorlopen. Als iets niet lukte had je geduld, dat had ze ook nodig. Wanneer ze het goed deed kreeg ze de bevestiging en zag je haar zelfvertrouwen groeien. Iedere les ging ze sneller en makkelijker leren. Hoe ze met jou aan de lijn liep was fantastisch om te zien, jullie liepen beiden vol focus en plezier! Ook aan de lange lijn op het pleintje gingen jullie voluit. Spelen was een uitdaging én heel hard werken maar dat hield jou niet tegen. Ze heeft veel van je mogen leren. Kortom, geen berg was voor jullie te hoog en we hadden jullie zeker nog meer van die momenten gegund. Wij hopen dat je met veel plezier aan de trainingen en aan Arya terug kunt denken aan de hand van de foto’s. Hopelijk kunnen we zo spoedig mogelijk langskomen, misschien wel met het bericht dat de honden zijn geplaatst bij een nieuw baasje! D. heel erg bedankt voor je werk en inzet met haar, ook namens Arya!”

asielhond arya

“Beste M.
Wij vinden het zo rot dat de training niet meer door kan gaan. We waren zo lekker bezig! Solo mist de trainingen. Toen we foto’s van hem gingen maken wilde hij niets liever dan trainen, trainen en nog eens trainen. Dat betekent dat hij al zoveel goeds van jou heeft kunnen leren. Hij herkende meteen de clicker, het tasje en de worst. Hij miste alleen jou erbij natuurlijk. Wij waren super blij met jou in dit programma en Solo des te meer. Je gaf hem meteen de ruimte die hij nodig had en was geduldig met hem. Waar hij normaal in de spanning schoot als iemand iets van hem verwachtte, zagen we hem bij jou meer openbloeien en zichzelf worden. Jullie waren een goed team samen en ook al was hij de laatste lessen verliefd op Lizzie en wat afgeleid, toch zette jij door! Deze geweldig positieve ervaring in de instelling, met jou, met alle prikkels om hem heen zal Solo de rest van zijn leven met zich mee dragen en dat heeft hij aan jou te danken. We hopen dat je met veel plezier aan Solo en de trainingen terug kan denken met behulp van deze foto’s. M. heel erg bedankt voor al jouw werk en inzet, ook namens Solo! Hopelijk kunnen we zo spoedig mogelijk langskomen, misschien wel met het bericht dat de honden zijn geplaatst bij een nieuw baasje!”

“Beste M.
Dankjewel voor jouw brief! Dat deed ons ontzettend goed. Wij vinden het ook vreselijk dat de training niet door kan gaan. We waren zo lekker bezig! Kazan mist de trainingen. Toen we foto’s van hem gingen maken wilde hij niets liever dan trainen, trainen en nog eens trainen. Dat betekent dat hij al zoveel goeds van jou heeft kunnen leren. Hij herkende meteen de clicker, het tasje, de worst. Hij miste jou alleen nog erbij natuurlijk. Wij vinden Kazan met jou het levende voorbeeld dat een husky op de juiste manier en met de juiste (enthousiaste) persoon dus echt wel super trainbaar is. Jullie waren een fantastisch talentvol team samen en het plezier spatte ervan af. Je was iedere training vol enthousiasme en plezier met Kazan bezig, dat vonden we top! Deze geweldig positieve ervaring in de instelling, met jou, met alle prikkels om hem heen zal Kazan de rest van zijn leven met zich mee dragen en dat heeft hij aan jou te danken. We hopen dat je met plezier aan Kazan en de trainingen terug kan denken met behulp van deze foto’s. M. heel erg bedankt voor al jouw enthousiasme en inzet, ook namens Kazan! Hopelijk kunnen we zo spoedig mogelijk langskomen, misschien wel met het bericht dat de honden zijn geplaatst bij een nieuw baasje!”

“Beste K.
Wij vinden het zo rottig dat wij jou en Justy niet meer kunnen zien trainen, want wat was dát toch een plaatje. Hoe snel jullie een band kregen en meteen plezier hadden met elkaar in het trainen was werkelijk fantastisch. Justy heeft door jou al heel snel geleerd dat trainen met een mens een veel leukere optie is dan je op je omgeving te richten. We vroegen ons af of ze niet te veel afgeleid zou worden door Kazan, maar ze vond met jou trainen al meteen bij les 1 vele malen leuker. Ook kwam je erachter dat Justy vooral een ontzettende knuffelkont is. Ze heeft bij jou mogen ervaren dat dat ook mag. Dat ze zichzelf mag zijn en volledig kan ontspannen in een nieuwe omgeving en met andere honden om zich heen, zelfs bij andere teefjes waar ze niet zo van gecharmeerd is. Dat ‘ontspannen’ heeft ze dan ook zeer letterlijk genomen en zo lag ze iedere doggychill languit te genieten! Heel bijzonder en positief voor een asielhond. In het asiel zat ze eerst samen met Kazan in een kennel, maar nu zitten ze beiden in een eigen kennel doordat Justy al het eten op at… Daardoor is ze behoorlijk afgevallen, wat wel gezonder voor haar is. We hopen dat je haar nog wel herkend op de foto’s, maar dat kan niet missen met die prachtige blauwe kijkers. K. heel erg bedankt voor alles, ook namens Justy! Hopelijk kunnen we zo spoedig mogelijk langskomen, misschien wel met het bericht dat de honden zijn geplaatst bij een nieuw baasje!”

“Beste D.
Dat was schrikken zeg. Opeens konden we niet meer door met de training. Wat een domper, ook voor jou en je grote puppy Djago. Toen wij na de intake een hond voor jou gingen zoeken in het asiel wisten we meteen dat die bruine labrador voor D. zou zijn. Met jouw clicker ervaring met Rocky, jouw geduld en vriendelijkheid moest dat helemaal goedkomen. En dat deed het ook. Je hebt écht hard met hem gewerkt en waar een ander op zou geven heb jij door gezet en ben je in Djago blijven geloven. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen, want Djago heeft zoveel geleerd! Hij heeft geleerd om na te denken en zich beter te concentreren. Zijn focus en zelfvertrouwen werden beter. Djago is door de training vooruit gegaan, hij blijft natuurlijk wel een grote spring in het veld maar dat is ook juist zijn charme. Hij doet het zo goed dat een medewerker van het asiel hem misschien in huis wil opnemen. Dat betekent dat hij misschien tijdens deze crisis nog wel heel snel een thuis zou kunnen krijgen. Dat zou toch fijn zijn! We hopen dat je met veel plezier aan Djago en de trainingen terug kan denken met behulp van deze foto’s. D. wederom heel erg bedankt voor alle lessen, jouw inzet en plezier met je hond, ook namens Djago! Hopelijk kunnen we zo spoedig mogelijk langskomen, wellicht met het bericht dat de honden zijn geplaatst!”

“Beste H.
Wij zijn verdrietig dat we niet meer met jullie kunnen trainen dit blok. Vooral jouw Lola had zoveel baat bij de lessen die jij haar aan het leren was. De kleine druktemaker van het stel was meteen voor jou, want bij de intake gaf je aan wel een stuiterbal-uitdaging aan te willen gaan. Daar zijn we je nog steeds heel erg dankbaar voor, want door jou kreeg Lola een kans. Jouw manier en tempo met het clickeren is erg snel en goed. Daardoor kon Lola steeds in soort van ‘piekmomenten’ keihard trainen en vooral leren. Waarna ze weer even stoom af moest blazen. En op die momenten had je ook geduld en dat had ze nodig. Dat puberbrein gaat nog alle kanten op bij haar, dat heb je gemerkt! Jij bleef in Lola geloven en zette door, ze heeft veel geleerd en deze positieve ervaringen zal ze levenslang met zich meenemen. Zo waardevol. Toen we foto’s gingen maken was Lola vol herkenning; ze reageerde super op de oefeningen, herkende de beloontas, de clicker, alleen jij ontbrak natuurlijk nog. Maar we hopen dat je door deze foto’s met veel plezier terug kunt denken aan de lessen met Lola. Wij vonden het zo mooi om te zien hoe de twee druktemakers aan het einde van de les helemaal konden ontspannen in het zonnetje. Ook dat is een hele belangrijke les geweest voor Lola, om ook een ‘uit-knop’ te hebben. H. heel erg bedankt voor je werk en inzet met haar, ook namens Lola! Hopelijk kunnen we zo spoedig mogelijk langskomen, misschien wel met het bericht dat de honden zijn geplaatst bij een nieuw baasje!”

“Beste F.
Wij kunnen ons goed voorstellen dat Dingo en jij elkaar missen. Want waren jullie een topteam zeg! Nog voor wij het doorhadden, wist jij precies wat Dingo nodig had. Jullie zaten regelmatig samen in een soort ‘trainingsbubbel’ waar we je in het begin nog wel eens uit moesten roepen haha! Dingo was eventjes onder de indruk de eerste les, maar jij nam haar vol vertrouwen onder je hoede en liet haar stralend alle oefeningen doorlopen. Als iets niet lukte had je geduld, dat had ze ook nodig. Wanneer ze het goed deed kreeg ze de bevestiging en zag je haar zelfvertrouwen groeien. Iedere les ging ze sneller en makkelijker leren. Hoe ze met jou aan de lijn liep was fantastisch om te zien, jullie liepen beide vol focus en plezier! Ook los op het pleintje gingen jullie voluit. Kortom, geen berg was voor jullie te hoog en we hadden jullie zeker nog meer van die momenten gegund. Wij hopen dat je met veel plezier aan de trainingen en aan Dingo terug kan denken aan de hand van de foto’s. Hopelijk kunnen we zo spoedig mogelijk langskomen, misschien wel met het bericht dat de honden zijn geplaatst bij een nieuw baasje! F. heel erg bedankt voor je werk en inzet met haar, ook namens Dingo!”

“Beste W.
Zo ontzettend zonde dat we deze trainingsperiode hebben moeten stopzetten want wij zagen Novac samen met jou iedere les weer een stukje meer zichzelf worden. Dit proces ging zo snel. En hoewel het pijnlijk was om te zien hoeveel nare ervaringen Novac in het verleden moet hebben gehad, zo mooi was het dat ze de training, de omgeving en het contact met jou nog een goede kans gaf. Hoe haar hele lijf en blik positief veranderde wanneer je haar leerde spelen, ook wij hebben daar weer veel van geleerd. Wij zijn dankbaar dat je alle lessen met Novac hebt getraind, waarschijnlijk heeft ze voor het eerst in haar leven mogen leren en mogen ontspannen in een nieuwe omgeving dankzij jou. Door je geduld en training bleef ze vooruit gaan en bleef jij in haar geloven en dat is precies wat ze nodig had. Wim, heel erg bedankt voor je werk en inzet met haar, ook namens Novac! Hopelijk kunnen we zo spoedig mogelijk langskomen, misschien wel met het bericht dat de honden zijn geplaatst bij een nieuw baasje!”

We hopen dit jaar weer zoveel mogelijk trainingen te kunnen starten, om mens én dier te helpen. Dit lukt niet zonder jouw hulp! We hebben al zo lang stil gelegen. Help mee, alsjeblieft, dit kan al vanaf €3 per maand.

Geef asielhonden een tweede kans.

Geef asielhonden een tweede kans