BAILEY

BAILEY

Bailey is een leuke Amerikaanse Bulldog reu van 6 jaar lente jong, die helaas al 3 jaar lang in het asiel verblijft. Zijn wereldje is best klein geworden en uiteraard wilde wij Bailey meenemen voor training en hem koppelen aan de juiste trainer en die hebben wij gevonden!

Bailey is in het asiel gekomen, omdat er geen match was tussen hem en zijn vorige eigenaar. Voor Bailey hadden wij doelen gesteld zoals beter omgaan met prikkels, zelfbeheersing en vertrouwen krijgen. Hij ervaart veel spanning in zijn lijf en vindt aanrakingen daardoor soms ook moeilijk. Week na week zien wij hier verbetering in komen.

Op de training zijn wij bezig om hem te leren dat speeltjes niet zijn bezit zijn en ook dat gevoel niet hoeft te hebben. Zo hebben we ook gezien dat piepspeeltjes zo een enorme trigger voor hem zijn dat hij niet meer goed kan nadenken als hij die hoort. Hier zal nog aan gewerkt moeten worden en thuis ook vermeden moet worden.

Wij zien enorme sprongen bij Bailey in de training, zo leert hij elke week dat het fijn is om samen te zijn met zijn trainer: dat zijn trainer zijn grenzen accepteert en kijkt hoe hij toch zijn doelen behaald op positieve manier. Hij vond ergens in stappen, onderdoor of tussendoor gaan een enorme uitdaging. Tijdens onze positieve training heeft hij inmiddels geleerd, dat door een tunnel gaan, in kratjes stappen en ergens pootje op doen gewoon leuk kan zijn en niks negatiefs is. Dat speeltjes niet afgepakt hoeft te worden, maar door te ruilen hem iets leuks oplevert en geen strijd hoeft te zijn. Hij is nu zo blij als hij ons ziet, dat het tuigje om doen geen enkel probleem meer is en geen extra spanning op zijn lichaam hoeft te geven. Hoe mooi is dat in paar weken training!

Bailey is toe aan zijn volgende stap in zijn leven, wie gaat hem hierbij helpen? Neem contact op met dierenasiel Crailo in Hilversum