Bange Jenta ontwikkelt zich tot super fijne hond!

Bange Jenta ontwikkelt zich tot super fijne hond!

Om de vijfjarige Jenta een grotere kans op herplaatsing te geven, is ze opgenomen in ons Dutch Cell Dogs programma. Doordat haar vorige eigenaar haar slecht behandeld heeft, was ze heel erg bang. Ondertussen is ze opgebloeid tot super fijne en lieve hond, die komende week mag laten zien wat ze geleerd heeft van haar trainer tijdens de demonstratiedag.

De eerste trainingen kwam ze niet in de buurt

Door haar vorige eigenaar was Jenta heel bang en onzeker. Zo durfde ze tijdens de eerste trainingen niet naar je toe te komen als je haar riep. Ze bleef altijd op een paar meter afstand van je of kroop de laatste meters. Haar trainer heeft er alles aangedaan om het vertrouwen van Jenta te winnen, en dat lukte elke training beter. In plaats van: “Hier komen” roept hij Jenta altijd met de woorden: “Kom maar hier schatje”. Zo lief en leuk om te zien. En nog belangrijker, dat bleek te werken. Elke training zien we vooruitgang bij Jenta en wordt de band tussen haar en haar gedetineerde trainer sterker.  

Spannend

Een trainingsprogramma van Dutch Cell Dogs loopt acht weken. Tijdens de laatste week mogen alle trainers tijdens een demonstratiedag laten zien aan de Dutch Cell Dogs instructeurs, begeleiders, psychologen en andere aanwezige personen wat zij de hond geleerd hebben. Voor Jenta staat deze demonstratiedag komende week op het programma. Spannend natuurlijk, maar onze instructeurs hebben er vertrouwen in. Minna en Marlous: “Jenta focust zich goed tijdens de trainingen en reageert niet tot nauwelijks op de andere honden. We zien dat Jenta de trainingen heel leuk vind en ze behoort dan ook tot een van de leergierigste honden uit de groep.” De trainer van Jenta geeft bij Marlous aan: “Dankzij Jenta voel ik me voor het eerst in lange tijd weer mens, zij trekt me uit mijn depressie”.

Wil jij het mogelijk maken dat meer honden zoals Jenta kunnen deelnemen aan ons trainingsprogramma? Je kunt al helpen door via deze link 3 euro per maand te doneren. Samen helpen we asielhonden en mensen aan die tweede kans.

Geef asielhonden een tweede kans.

Geef asielhonden een tweede kans