BENJI

Asielhond Benji

BENJI

Benji is een actieve Beagle reu van bijna 13. En hij heeft nog de energie en het uiterlijk van een jonge hond! Natuurlijk, hij krijgt een grijs neusje, maar verder is hij nog zo fit als een hoentje!

Benji is via een andere opvang bij ons terecht gekomen. Helaas is het daar niet gelukt een nieuwe baas voor hem te vinden. We hopen voor hem dat dit nu anders zal zijn en hij snel een fijn nieuw thuis zal vinden!

Zoals het een echte Beagle betaamt, is Benji ontzettend eigenwijs en kan ook dominant zijn. Hij doet lekker zijn eigen ding en trekt zich weinig aan van de mening en de regels van zijn baasje. Hij kan ook heel gehoorzaam zijn hoor, maar alleen als hij daar zin in heeft. Gelukkig is het ook een lieverd, en ben je zijn streken snel vergeten wanneer je in zijn lieve smoeltje kijkt. En dat hij een oog mist, maakt hem nog aandoenlijker. 

Benji is niet altijd even sociaal tegenover alle andere honden. Wanneer hij zich meer op zijn gemak gaat voelen en zekerder wordt van zichzelf, kan hij erg dominant zijn. Hier verblijft hij samen met Mischa en dit gaat gelukkig heel goed. Mischa is niet dominant wat voor Benji een prima maatje is. Maar samen met een andere hond in huis is geen goed idee. 

We zijn voor Benji op zoek naar een geduldig iemand die misschien ook al wat ervaring heeft met eigenwijze en soms dominante honden. Benji heeft een consequent iemand nodig die hem duidelijke grenzen geeft. Wanneer dit niet gebeurd zal Hij een loopje met je nemen. Het zal hem helpen duidelijkheid te krijgen over wat wel en niet gewenst gedrag is. Benji is dus geen hond voor beginners.

Dutch Cell Dogs is geen dierenasiel. De honden die in ons programma meetrainen verblijven in verschillende asielen door heel Nederland. Heb jij interesse in Benji? Neem dan contact op met Louterbloemen waar hij verblijft.  

Help meer honden zoals Benji