Breekweek

Breekweek

Tijdens de vakantie organiseert Jeugdinrichting Den Hey-Acker voor “hun jongens” een Breekweek. In die week hebben ze geen lessen op school, maar horen ze zich wel op een educatieve manier bezig te houden. Dutch Cell Dogs werd gevraagd om tijdens de Breekweek een educatieve presentatie en workshop te geven over wat we precies doen en hoe je om leert gaan met honden.

Instructeur Ragna vindt zulke dingen geweldig om te doen, en samen met haar “assistent-hond” Freddy (die ooit al meetrainde in deze jeugdinrichting) trok ze naar Den Hey-Acker om verschillende groepen jongens een leuke en vooral leerrijke dag te bezorgen.

“Wie is Dutch Cell Dogs en wat doen we precies, waarom trainen we eigenlijk met asielhonden en vooral: hoé trainen we?”

Ragna legt uit dat we enkel en alleen een positieve trainingsmethode hanteren tijdens het programma. En dat we hiervoor de clicker gebruiken. Er wordt dus ook zorgvuldig uitgelegd wat een clicker is en waarom dit leuke klik-klak-dingetje zo handig en effectief is om te trainen.

Na deze introductie geeft Ragna samen met topper Freddy een demonstratie over hoe het trainen met een hond precies in z’n werk gaat bij Dutch Cell Dogs.

Maar daar blijft het natuurlijk niet bij; want interactie en iets zélf ervaren, daar leer je natuurlijk het meeste van!  Hierna gaan de jongens dus zelf aan de bak en geven ze elkaar opdrachten die ze met de clicker uit moeten voeren. Met Freddy, of met elkaar. Want ook mensen kunnen prima “getraind” worden met deze leuke methode !

Maar hoe laat je nu iemand achterstevoren op een stoel gaan zitten, of een bord omdraaien, zónder dit (verbaal) te vragen of die persoon letterlijk in de juiste richting te duwen of trekken? Juist ja: met een clicker en beloningen!

Lang verhaal kort: de deelnemers hebben een boeiende, interactieve dag achter de rug waarin laten zien werd dat je ook zonder geweld, kracht of druk kan communiceren en dingen gedaan kan krijgen van een ander. Missie geslaagd, dat is zeker!

We delen dit graag met jullie, want ook dít is Dutch Cell Dogs! Ons verhaal gaat namelijk veel verder dan enkel de trainingen op het veld. Het bewust maken dat het ook ánders kan (voor mens en dier) en het delen van informatie, aan wie en in welke vorm dan ook, is een groot onderdeel van ons werk. Op die manier willen we bijdragen aan een maatschappij waarin we beter en meer begripvol omgaan met elkaar; een leven waarin mens en dier meer kansen krijgen om bij te leren, zichzelf te ontwikkelen en zelfvertrouwen op te bouwen!

Wil jij hier ook graag structureel aan meehelpen? Word donateur!