Dutch Cell Dogs in de race voor Purina BetterWithPets Prize
Dutch Cell Dogs, BetterwithPets, prize

Dutch Cell Dogs in de race voor Purina BetterWithPets Prize

Stichting Dutch Cell Dogs heeft zich geplaatst voor de finale van de Purina BetterWithPets Prize. Op 6 en 7 juni 2018 neemt de stichting het, in Barcelona, op tegen vier finalisten welke ook nog in de race zijn voor deze prijs. Vanuit Purina wordt er een mooi geldbedrag ter beschikking gesteld voor de eerste drie plaatsen.

De Purina BetterWithPets Prize is een internationale prijs voor innovatieve initiatieven welke zich focussen op de verrijking van het leven van huisdieren en mensen. Huisdiervoedingsmerk Purina, verdeelt een bedrag van €80.000,- over de drie beste initiatieven.

Nominatie
Stichting Dutch Cell Dogs gelooft erin dat iedereen een tweede kans verdient. Ze brengen mens en dier samen, omdat ze weten dat zij elkaar kunnen helpen en van elkaar kunnen leren. Het is begonnen als een simpel idee: Een gevangene traint een lastige hond tot fijne gezinshond en traint in wezen zichzelf. De honden veranderen in stabiele gezinshonden en zijn veel beter plaatsbaar. En dat niet alleen: de verwachting is ook dat deze methode een positief effect heeft op ‘hun tijdelijke bazen’. Met dit initiatief heeft Stichting Dutch Cell Dogs zich nu geplaatst als finalist van de Europese Purina BetterWithPets Prize. Maar liefst 102 initiatieven gaven zich op. Na een strenge selectie kregen twaalf van hen de kans om via een skypegesprek de jury te overtuigen van hun concept. Dit lukte Stichting Dutch Cell Dogs en werd hiermee genomineerd als één van de vijf finalisten. De overige vier finalisten waartegen Stichting Dutch Cell Dogs het op gaat nemen zijn: Medical Detection Dogs (UK), Stichting OOPOEH (NL), K9 Hundekunde (DE) en Canine Hope (UK).

Uitreiking
De uitreiking van de Purina BetterWithPets Prize zal plaatsvinden in Barcelona. Hier zullen de oprichtsters van Stichting Dutch Cell Dogs, Betty Buijtels en Marlies de Bats, een pitch houden met als doel de jury te overtuigen van het belang van de stichting. Als dit lukt en ze in de top drie eindigen, gaan ze naar huis met een mooi geldbedrag.

Redemption and Justice Award
Het is niet de eerste keer dat Stichting Dutch Cell Dogs met hun concept kans maakt op een internationale prijs. In 2016 viel de stichting ook al in de prijzen, toen mochten zij de Redemption and Justice Award in ontvangst nemen. Een prijs voor partijen die zich inzetten om verandering te realiseren in het leven van mensen die in aanraking zijn of waren met justitie.

Geef asielhonden een tweede kans.

Geef asielhonden een tweede kans