Dutch Cell Dogs in de schijnwerpers

video

Dutch Cell Dogs in de schijnwerpers

Er zijn recent een aantal prachtige video’s gemaakt van ons werk in de PI Almelo en in De Woenselse Poort.

RTV Oost heeft een video gemaakt van ons werk in de PI Almelo.

Dennis (gefingeerde naam): “Het is een stuk afleiding, een andere invulling van de dag en je bouwt een band op met de hond, dat is fijn het maakt het verblijf hier in de gevangenis een stukje aangenamer.”

Jorien, al negenendertig jaar werkzaam in de gevangenis in Almelo: “Je ziet hoe de jongens groeien, hoe ze zelfvertrouwen krijgen dat ze iets over kunnen brengen op de honden. Ik merk ook dat ze als groep op de afdeling meer en beter met elkaar omgaan. Eerder zaten ze vooral alleen op cel, ze praten meer met elkaar en dat schept een band. Ze worden socialer.”

Bekijk de video van RTV Oost hier.

Studio 040 en het Eindhovens Dagblad hebben een video gemaakt van ons werk in De Woenselse Poort.

Er mag wat gevierd worden! De Eindhovense forensische kliniek gaat zeker drie jaar langer door met het Dutch Cell Dogs project!

,,We zijn er trots op dat er weer voor drie jaar bijgetekend is. Het is voor onze cliënten een van de mogelijkheden voor behandeling”, zegt Gertrude Graumans, directeur van De Woenselse Poort. ,,Zij hebben, net als de honden, dikwijls te maken gehad met een traumatische ervaring. Door een goede koppeling is er vaak een goed resultaat.”

Bekijk de video van het Eindhovens Dagblad hier.

Ook vertelt Gertrude Graumans: “Beide hebben vaak te maken gehad met verwaarlozing of mishandeling. Dat maakt dat ze onderling iets kunnen opbouwen, wat je met andere mensen nooit voor elkaar zou krijgen.”

Bekijk de video van Studio 040 hier.