Dutch Cell Dogs lanceert eigen video instructieserie

Dutch Cell Dogs lanceert eigen video instructieserie

Vanavond lanceren wij de eerste aflevering van onze eigen videoserie op YouTube met tips en tricks voor het opleiden van (asiel)honden. De videoserie is geproduceerd in samenwerking met DMF Mediaproducties.

Dutch Cell Dogs begeleidt gedetineerden bij het trainen van asielhonden. De trainingen hebben een zeer positief effect op zowel asielhonden als gedetineerden. Win-win dus. Na jarenlange ervaring met het trainen van asielhonden en hun begeleiders willen oprichters Betty Buijtels en Marlies Bats hun kennis met een groter publiek delen. “Ik denk dat het nemen van een asielhond behoorlijk onderschat wordt. Negen van de tien keer heb je geen kleine puppy maar een volwassen hond met een rugzakje”, legt Marlies Bats uit. Ze vertelt in de serie tot in detail over haar ervaringen om mensen die erover nadenken een asielhond aan te schaffen beter voor te bereiden op een dergelijke stap.

Betty Buijtels heeft de instructievideo’s voor haar rekening genomen. Dutch Cell Dogs traint honden uitsluitend op een positieve manier. “We werken met de clickermethode. Een hele diervriendelijke manier van trainen waarbij we de hond nooit corrigeren. Als asielhonden bij de nieuwe eigenaar zijn hebben ze geleerd om zelf na te denken en dat is heel erg belangrijk als ze in de maatschappij terugkeren”, motiveert Betty Buijtels haar methode.

De serie is bedoeld voor iedereen die een hond praktische oefeningen aan wil leren, zoals zitten en liggen en het omdoen van een muilkorf. Wil je je hond afleren de barbiepoppen van je dochter op te eten? Of vind je het leuk als hij het licht voor je aan en uit kan doen? De meest uiteenlopende oefeningen komen langs. Niet alleen handig voor eigenaren van asielhonden, maar voor iedereen die zijn hond iets wil bijbrengen.

Bekijk alle afleveringen op ons YouTubekanaal

Geef asielhonden een tweede kans.

Geef asielhonden een tweede kans