E. leerde zijn agressie beheersen door het trainen met asielhonden
asielhonden helpen, asielhonden trainen, gedetineerden, verhaal van gedetineerde, Dutch Cell Dogs

E. leerde zijn agressie beheersen door het trainen met asielhonden

E. stond bekend als een moeilijke jongen. Een jongen die als het hem niet zinde direct agressief werd. Toen de moeder van E. 15 jaar was heeft zij hem gekregen en ze heeft hem op moeten voeden zonder de steun van familie. Ze is drank en drugsverslaafd geworden. Hij heeft vanaf zijn 5e levensjaar weinig stabiele mensen in zijn leven gehad.

Op de leeftijd van 11 jaar is E. in de opvang terechtgekomen omdat zijn moeder niet meer voor hem kon zorgen. Het ging goed in de opvang en E. kon havo doen. In havo 3 heeft hij echter een delict gepleegd, dit zette zijn wankele bestaan op losse schroeven. De agressie kwam terug en het was voor hem overleven. In de gevangenis hadden ze veel moeite met hem: er werd weinig gepraat en veel geweld gebruikt. Maar E. wilde graag met het programma van Dutch Cell Dogs meedoen.

De doorbraak in E. zijn gedrag

E. kreeg een hond die was mishandeld. Een stoere hond om te zien die in zijn leven maar weinig liefde had ervaren. Tijdens de training werd E. uitgescholden door iemand van een andere afdeling. E. werd woedend en begon terug te schreeuwen. De bewaking stond al op scherp, maar de instructeur van Dutch Cell Dogs liep op dat moment naar E. en zei: “Kijk eens naar je hond. Hij is hartstikke bang.” De hond lag plat op de grond en was aan het trillen. E. schrok, herstelde zich direct en bekommerde zich gelijk om zijn hond. Dit was voor hem het allereerste moment sinds zijn verblijf in de gevangenis dat hij zijn woede kon stoppen.

Na deze training heeft E. nog vijf keer mee getraind, want één ding was duidelijk: E. en honden is een gouden combi. De eerste drie keer heeft hij voornamelijk met honden getraind die mishandeld en verwaarloosd waren. Dit zorgde ervoor dat de agressie keer op keer minder werd. De laatste hond was een hond met agressie naar andere honden, waardoor E. heeft geleerd dat mensen bang van je kunnen worden.

Een tweede kans voor E.

E. is vrijwilliger geweest bij het dierenasiel Rotterdam. Hij had daar ontzettend goed contact met de medewerkers en is zelfs uitgenodigd bij de beheerder thuis om samen met zijn gezin kerst te vieren. E. is nu vrijwilliger bij een kinderboerderij. Daarnaast is E. spreker bij Dutch Cell Dogs geworden. Gezamenlijk wordt onderzocht of E. kan worden opgeleid als hondeninstructeur voor Dutch Cell Dogs.

Ben je nieuwsgierig naar meer informatie over wat wij doen of wil je ons steunen?
Lees meer over onze werkwijze en steun ons alsjeblieft, zodat wij nog meer asielhonden en jongens zoals E. een tweede kans kunnen geven.

Wegens privacyregels mogen we J. zijn volledige naam niet noemen en staat J. niet op de afbeelding.

Geef asielhonden een tweede kans.

Geef asielhonden een tweede kans