Gezocht! Kynologisch instructeur.
Gezocht! Kynologisch instructeur.

Gezocht! Kynologisch instructeur.

Wij zijn op zoek naar een spelt in een hooiberg. We zoeken namelijk een mensen-mens die helemaal gek is van honden en kynologisch instructeur is. Iemand die zichzelf kan zijn en zich ook moeiteloos aan kan passen aan mensen, iemand die kan denken in oplossingen. Een persoon die aanvoelt wat iemand nodig heeft maar wel met zijn voeten in de klei staat. Iemand die bij onze kernwaardes past: kracht, leren, vertrouwen en vriendschap.

Bij Dutch Cell Dogs veroordelen we hond en mens niet, we kijken naar wat er kan. We zetten mens en dier in hun kracht. Dutch Cell Dogs is een middelgrote organisatie met een grote visie. We zijn een stichting zonder winstoogmerk. We trainen met de clicker en zoeken dan ook een positief persoon. Ben jij iemand die de omgeving wil managen en wil controleren dan pas je niet in onze organisatie. Ben je ‘open minded’, leer je graag, ben je gek van honden en van mensen, dan bij jij een geschikte kandidaat. Het is relaxed als je in de omgeving van de randstad woont.  

Functie eisen:

  • Je bent in het bezit van een afgeronde instructeurs opleiding
  • Je bent in het bezit van rijbewijs B
  • Je beschikt over kennis van hondengedrag en leerprincipes
  • Jouw instructiemethode bestaan uitsluitend uit het gebruik van positieve technieken
  • Je staat ervoor open om te leren
  • Je bent bereid door heel Nederland trainingen te geven en vindt reizen geen probleem
  • Je bent bereid verklaring omtrent goed gedrag af te geven
  • Je bent bereid om vroeg uit je bed te komen

Hoe ziet een dag eruit bij Dutch Cell Dogs:

Een trainingsdag begint vaak vroeg, de eerste lessen starten namelijk vaak rond 09:00 en dat betekent dat je de honden in het asiel al opgehaald moet hebben en ze de kans hebben gehad om even te plassen. Als eerste rijd je naar het asiel en daar staat je teammaat. Vanuit het asiel rijd je naar de instelling, bij de instelling staan 6 mensen die de honden gaan trainen. Je legt hierbij de oefeningen uit, je focust op wat goed gaat en je geeft handvaten om iemand naar een hoger level te tillen. Je werkt met doelen, voor de mensen en voor de honden. We willen het beste uit de mens en de hond halen en dat betekent dat je ook heel kritisch naar jezelf moet kijken, wat doe je als iemand het niet doet, wat is jouw rol hierin en hoe kun je ervoor zorgen dat iemand de oefening wel uit kan voeren. Je kunt mensen op een natuurlijke manier in hun kracht zetten en je hebt als doel om hun de beste training te geven die ze kunnen krijgen. Na de training rijdt je terug naar het asiel samen met je teammaat, je bespreekt wat je hebt gezien, hoe je de les de volgende keer kunt opbouwen en wat de honden en mensen nog nodig hebben, je brengt de honden terug naar hun kennel. Je bespreekt met de asielmedewerkers wat de hond heeft geleerd. Vaak is er dan nog een middag blok, deze kan makkelijk aan de andere kant van Nederland zijn. Je start dan weer met een frisse kijk, rijd naar het asiel, haalt de honden op en rijd weer met je teammaat naar een nieuwe instelling. Ook hier zorg je weer dat je de doelen helder hebt voor mens en dier, bespreek je alles met je teammaat zodat je zeker weet dat hond en mens het beste in elkaar naar boven halen.

Een training word of op maandag en donderdag gegeven of op dinsdag en vrijdag.

Aangezien de locaties door heel Nederland zijn kunnen de uren wisselen. Ga jij onze nieuwe Dutch Cell Dogs held worden? We zoeken iemand tussen de 8 en 24 uur.

Graag zien we een motivatiebrief of video en je cv waarom jij denkt dat je geschikt bent naar Suzy Sengers. Cv’s zonder motivatie worden niet in behandeling genomen.

Geef asielhonden een tweede kans.

Geef asielhonden een tweede kans