Baasje gezocht

asielhonden foxy en bandit
FOXY & BANDIT

Lief koppel Foxy van 11 jaar en Bandit van 6,5 jaar.

Foxy en Bandit zijn als koppel bij ons binnengekomen nadat hun eigenaar terminaal werd en de zorg voor hen helaas niet meer kon dragen. Foxy is een boerenfox teefje van ruim 11 jaar (30-07-2009). Bandit is een Yorkshire terriër van 6,5 jaar oud ( 06-09-2014). Ze zijn onafscheidelijk en daarom samen op zoek naar een nieuw thuis.

Bandit doet zijn naam eer aan en is duidelijk de brutaalste van het duo. Deze ‘bandiet’ zou niet gauw iets van je stelen (behalve je hart) en is zeker niet op ‘zijn bekje gevallen’. Hij vindt iedereen gezellig en als hij aandacht wil, vraagt hij daar duidelijk om. Zijn vriendinnetje Foxy is iets terughoudender. Zij vindt nieuwe situaties spannend en heeft hierin echt de steun van Bandit nodig, die gelukkig graag het voortouw neemt. Als ze je eenmaal kent komt ze graag bij je zitten en houdt ze, net als haar vriendje, enorm van knuffelen.

Foxy en Bandit gaan graag samen mee wandelen en lopen goed mee. Ze kunnen soms nog wat trekken en dit kan irritatie op de keel en gehoest veroorzaken en wij adviseren dan ook om ze met een tuig uit te laten. Vooral Bandit kan zich erg druk maken en blaffen naar mensen en andere honden. Foxy kan zich daarin laten meeslepen en daarom nemen wij ze ook weleens apart mee wandelen om het trainen makkelijker te maken en te zorgen dat ze ook persoonlijke aandacht krijgen.

Aangezien Foxy een stuk ouder is, is het belangrijk dat Bandit wat zelfstandiger wordt omdat er hoogstwaarschijnlijk een tijd zal komen dat hij zonder zijn vriendinnetje door het leven moet. Wanneer hij (of Foxy) alleen gelaten wordt, adviseren wij sowieso om verrijking in de vorm van bijvoorbeeld een gevulde Kong te geven zodat hij iets heeft om zich mee bezig te houden.

Beide honden zijn geholpen aan hun gebit  en Foxy is gesteriliseerd. Bandit kan soms last krijgen van zijn darmen en daarom adviseren wij om licht verteerbare voeding te geven. Zowel Foxy als Bandit verkiezen wat lekkers boven hun brokken. Wanneer het op eten aankomt, is Foxy het brutaaltje van de twee en als ze de kans krijgt, eet ze beide voerbakken leeg.  Daarom raden wij aan om hen apart te voeren of er zelf bij te blijven, zodat er geen ruzie gemaakt kan worden en beide honden de kans krijgen om te eten.

Dit knappe koppel zit heel graag op schoot en houdt enorm van aandacht en knuffels. Daarom zoeken wij een baas die veel thuis is en tijd heeft voor dit duo. Het is niet bekend of Foxy en Bandit goed alleen thuis kunnen blijven, daarom is het belangrijk dat dit in kleine stappen aangeleerd wordt.

Aangezien beide honden uit een rustige woonsituatie komen, zoeken wij voor hen nu een vergelijkbare plek. Ze kunnen bij oudere kinderen vanaf 14 jaar geplaatst worden maar het is wel heel belangrijk dat Foxy en Bandit beiden een eigen plek hebben waar ze met rust gelaten worden.

Hou je van wandelen, ben je dol op knuffelen en heb je interesse in dit schattige stel? Dan horen wij het graag!

Foxy en Bandit verblijven in dierenasiel Breda.

Contact opnemen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef asielhonden een tweede kans