Baasje gezocht

Asielhond Hippo
HIPPO (gereserveerd)

Wat een mega schattig mannetje is Hippo! Dit hartendiefje is net een klein zwart nijlpaardje, vandaar dat we hem zo genoemd hebben. Hij is vermoedelijk een kruising Engelse Stafford met Jack Russel en wie weet ook wat zwarte labrador.

Hippo is ontzettend bang van mensen en heeft waarschijnlijk al een boel traumatische dingen meegemaakt. Hij wil continu dekking zoeken en is verkrampt van angst als je dichtbij komt of als mensen alleen al in de buurt komen of mensen naar hem kijken. Hippo vertoond nog geen tekenen van agressie, maar gaat vooral in de freeze of vluchtstand. Hij mag bij ons eindelijk ervaren dat er ook lieve mensen zijn die het beste met hem voor hebben. Dat zie je hem ook oppikken. Soms komt hij uit zichzelf al een worstje halen als de kust veilig lijkt. En met een hek ertussen vind hij het ook iets minder spannend. 

Hippo is nog niet zindelijk. We weten niet of hij jammergenoeg gewend was om in zijn eigen uitwerpselen te leven. Maar Hippo maakt zo’n goede vooruitgang dat hij waarschijnlijk nog heel veel zal leren in een goed klimaat, waarbij hij zijn survival modus achter zich mag laten. 

Iedere dag gaat Hippo met kleine (nijlpaarden)stapjes vooruit. Zijn eerste grote labrador vriendin in het asiel is al gemaakt. Inmiddels leert hij voor het gebouw een plasje te doen en snel weer terug. Als hij een houvast van herkenbaarheid heeft, dan zie je hem een beetje ontdooien. Er zal dus in geduldige, kleine stapjes met hem gebouwd moeten worden aan vertrouwen en zelfverzekerdheid. 
Hippo is geen hond die je overal mee naartoe kan nemen, evenals lange wandelingen en zoekt een sensitief iemand waarbij hij op zijn tempo met begeleiding mag ontdooien van zijn heftige leventje. Hij zal buiten ten alle tijden aangelijnd moeten zijn met een anti-ontsnappingstuigje. Hippo vertoond soms in de nachten wat sloopgedrag van specifieke materialen, andere laat hij heel. Dit kan mogelijk door eenzaamheid komen. Hoogstwaarschijnlijk bij gezelschap en een andere omgeving dan het asiel, zal dit afnemen.

Wanneer hij andere honden ziet, groot of klein, zie je hem opbloeien en een ander speels hondje tevoorschijn komen. Hij loopt ook een stuk beter met ze mee. We plaatsen Hippo daarom bij een stabiel maatje of meerdere hondenmaatjes waar hij zich aan op kan trekken. We plaatsen hem niet bij een gezin met kinderen. De tuin of balkon dient voor Hippo voorzien te zijn van een complete afzetting, zonder gaten en kieren ivm ontsnappen. Bij serieuze interesse voor Hippo volgt een huisbezoek.

We zoeken voor Hippo een warm welkom bij een persoon of stel, waar hij de kat uit de boom mag kijken en waar hij een fijn en veilig nieuw leven mag opbouwen! 

Dutch Cell Dogs is geen dierenasiel. De honden die in ons programma meetrainen verblijven in verschillende asielen door heel Nederland. Heb jij interesse in Hippo? Neem dan contact op met  Roze waar hij verblijft.  

Contact opnemen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef asielhonden een tweede kans