Baasje gezocht

IRIS

Iris is een jonge, lieve Mechelse Herder teef met een geschatte leeftijd van 3,5 jaar oud..

Iris is gek op aandacht, ze vindt het fijn om te knuffelen en te werken voor de baas. Ze speelt tegenwoordig ook graag met tennisballen. Ze doet veel voor een lekkere beloning, voor een droog brokje zal ze niet heel veel doen. Als je dus met haar aan de gang wilt gaan moet je er rekening mee houden dat dit prinsesje niet gaat werken voor een droog koekje, worst daarintegen gaat er goed in!

Doordat Iris bij ons binnengekomen is als zwerver weten we niet heel veel over haar. Zo weten we bijvoorbeeld niet hoe ze in een huiselijke situatie zal reageren. Hier in de kennel heeft ze het in ieder geval niet naar haar zin, we zoeken dan ook een plek voor haar waar ze binnen zal leven.

Tijdens het wandelen kan ze in het begin wat trekken aan de lijn, maar als je eenmaal goed op weg bent, loopt ze netjes mee.
Met andere honden kan ze niet overweg, buiten trekt ze aan de lijn en valt ze uit naar andere honden. Ook op katten reageert ze erg fel. We plaatsen Iris dan ook niet in een situatie waar andere huisdieren aanwezig zijn. Ook plaatsen we Iris niet in een gezin met kinderen.
De eerste lessen van de training waren dan ook erg zwaar voor Iris om met 5 andere honden op het veld te staan. Na 4 lessen begon ze te ontspannen en kan ze in het zicht van de andere honden werken. Dit is echt een mijlpaal.
We weten dus dat het kan en prima andere honden kan negeren. Met veel herhalingen en doorzettingsvermogen gaat het helemaal goed komen met dit meisje.

Iris verblijft in dierenasiel Uden.

Contact opnemen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef asielhonden een tweede kans