Baasje gezocht

JOEY

Deze knappe vent heet Joey, een bordercollie reu van 7 jaar oud. Joey is in het asiel gekomen omdat zijn eigenaar naar een verzorgingstehuis moest en daarom helaas niet meer voor hem kon zorgen.

Joey is een lieve vrolijke hond. Hij is actief en slim en voor bordercollie-begrippen is hij behoorlijk rustig. Hij is dol op balletjes, maar ook andere speeltjes en takken vindt hij heel leuk. Al is de bal wel altijd favoriet, hij vindt het geweldig om de bal op te halen en keurig te apporteren. Joey luistert uitstekend naar de basiscommando’s en hij loopt over het algemeen netjes aan de riem. Als hij buiten is reageert hij eigenlijk nergens op, honden, mensen, paarden, verkeer, hij vindt het allemaal prima.

De eerste dagen vond Joey het heel spannend in het asiel en probeerde ons heel erg op een afstand te houden. Toen hij eenmaal in de gaten had dat hij niets te vrezen had van ons én dat wij altijd een balletje bij ons hadden, was het snel goed. Ook zijn vorige eigenaar vertelde dat Joey snel angstig is voor mensen die hij niet kent en dat het een poosje duurt voordat hij iemand accepteert. Dit betekent dat Joey behoorlijk fel kan reageren op bezoek. Dit is zeker iets voor zijn nieuwe eigenaar om rekening mee te houden en aan te werken.

Momenteel neemt Joey deel aan het trainingsprogramma van Dutch Cell Dogs. Joey vindt dit erg leuk, hij werkt hard en leert snel en doet het goed in de groep. De trainingen duren tot eind augustus, dit betekent dat Joey geadopteert kan worden na 24 augustus.

Voor Joey zoeken wij ervaren hondenmensen die weten wat een werkhond als Joey nodig heeft. Dat wil zeggen; voldoende beweging en uitdaging en duidelijke regels. Aan zijn gedrag naar bezoek in huis zal gewerkt moeten worden. Wat je ervoor terug krijgt is een ontzettend lieve en trouwe hond waar je heerlijk mee kunt wandelen en trainen.

Heb je interesse in deze knappe heer? Neem dan contact op met dierenasiel Eindhoven.

Contact opnemen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef asielhonden een tweede kans