Baasje gezocht

KELSEY

Deze knappe meid heet Kelsey, een Duitse herder van 2 jaar oud. Kelsey kwam als vondeling bij ons in het asiel terecht. Inmiddels is zij herplaatst geweest, helaas ging dit niet goed en is zij weer terug bij ons in de opvang.

Kelsey is een schat van een hond. Zij is actief en vrolijk en heeft een vriendelijk karakter. Ze is echt nog een jonge hond in haar gedrag. Mensen die zijn niet kent vindt ze soms spannend, zo kan zij flink blaffen als er bezoek over de vloer komt. Dit blaffen is vooral uit onzekerheid, ze vindt het spannend en gaat dan blaffen om datgene dat ze spannend vindt op afstand te houden. Hetzelfde gedrag laat ze zien bij sommige honden. Als Kelsey je eenmaal kent en vertrouwt komt ze graag knuffelen en aandacht halen, dit heeft echter even tijd nodig. Zij is dan ook geen allemansvriend, maar de Duitse herder is tenslotte ook een waakhond. Kelsey is dan ook waaks, als ze de boel niet vertrouwt kan ze flink blaffen. Zij is hierin wel goed te sturen en af te leiden. Kelsey is sowieso een snelle leerling, ze snapt snel wat je bedoelt en wil graag wat voor je doen. Ook de verschillende commando’s zal ze zonder twijfel snel onder de knie hebben.

Medisch is Kelsey helaas niet helemaal in orde. Toen zij in het asiel kwam zagen wij dat zij wat ongecoordineerd bewoog en ze leek soms niet zo stabiel op haar poten te staan. Er zijn rontgenfoto’s gemaakt van haar heupen en rug en ze is bij een neuroloog geweest maar helaas kwam nergens een duidelijke diagnose uit. De enige andere optie was om een MRI scan te maken. Na goed overleg is besloten dat ook een MRI scan waarschijnlijk niet voldoende duidelijkheid zou geven. Omdat Kelsey geen pijn heeft en het verder heel goed doet hebben wij besloten om een eigenaar voor haar te gaan zoeken. Wat het verloop van haar klachten is zal moeten blijken.

Voor Kelsey zoeken wij een ervaren eigenaar, bij voorkeur heb je ervaring met herders. Kelsey is nog jong en soms erg onstuiming en ze moet leren dat er grenzen en regels zijn. Ook aan haar gedrag naar bezoek en naar andere honden zal gewerkt moeten worden. Omdat Kelsey een jonge actieve hond is het belangrijk dat ze voldoende beweging en uitdaging in de vorm van training krijgt. Dit zal ze ook zeker leuk vinden. Wij plaatsen haar het liefst in een rustige omgeving, zonder andere huisdieren en (kleine) kinderen.

Heb jij voldoende ervaring en heb je zin om aan de slag te gaan met deze lieve meid? Neem dan snel contact met ons op!

Contact opnemen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef asielhonden een tweede kans