Baasje gezocht

Asielhond Lara
LARA

Lara is een stoere, fanatieke, gezonde Mechelse herder van zes jaar oud. Ze is in de bloei van haar leven en staat altijd klaar om samen met jou op pad te gaan. Zwemmen is haar grootste hobby en niets of niemand staat haar hiervoor in de weg. (Lees: Ze springt gewoon het kanaal in als ze daar zin in heeft) Maar ook voor lange wandelingen of samen met de bal spelen ben je bij haar aan het juiste adres! Ze is op zoek naar een geduldige en energieke baas. Eentje die voldoende tijd en ruimte heeft en graag met haar op avontuur gaat.

Ze is best pittig en kan behoorlijk spanning opbouwen naar andere honden. Ze is er niet van gediend als deze in ‘haar’ ruimte komen. Tijdens de training liet ze fantastische vooruitgang zien. Waar ze in het begin nauwelijks in de groep kon staan van de spanning, liep ze aan het eind relaxed tussen de andere honden. Haar trainer heeft super hard met haar gewerkt, en dat is wat zij ook het liefste doet. 

Voor een leuke sportieve baas die met haar aan het werk wil is Lara een tophond. Maar haar nieuwe baas moet wel haar leeftijd goed in het achterhoofd houden, want Lara is al wat op leeftijd en kan dus niet meer alles.

Andere honden vindt Lara ontzettend spannend, ze kan hier ook echt niet mee overweg. Als ze een andere hond ziet gaat ze flink in de riem hangen en fixeert ze op de tegemoetkomende hond. Echt uitvallen doet ze alleen als een andere hond dit ook naar haar doet. We zijn al erg aan het trainen om het trekken en fixeren te verminderen. Gelukkig is ze is erg gericht op voertjes (vooral stukjes worst) dus actief met haar trainen behoort zeker tot de mogelijkheden.

Lara gedraagt zich in de opvang erg netjes in de kennel. Ze heeft een mand met kussen en laat deze netjes heel en ze is zindelijk. Helaas weten we niet zeker of Lara uit een huiselijke situatie komt. Dus zeker in de eerste periode dat Lara in huis zal zijn zal hier extra aandacht aan besteed moeten worden en is het aan te raden om een eigen plekje voor haar te creëren in huis of in de tuin.

Dutch Cell Dogs is geen dierenasiel. De honden die in ons programma meetrainen verblijven in verschillende asielen door heel Nederland. Heb jij interesse in Lara? Neem dan contact op met Roze Eindhoven waar zij verblijft. 

 

Contact opnemen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef asielhonden een tweede kans