Baasje gezocht

LEAH

Leah is een mooi Hollands Herder teefje, geboren in oktober 2016. Leah is geadopteerd geweest, maar weer teruggekomen bij ons. Haar laatste baas fietste veel met Leah en zorgde dat Leah haar beweging kreeg. Toch blijkt Leah energie voor 10 te hebben, want ook na het fietsen had Leah nog energie over. Die energie in combinatie met haar snelle overprikkelde aard zorgde ervoor dat deze baas zelf nerveus werd van Leah’s gedrag.

Oorspronkelijk is Leah afgestaan omdat haar bazin door de gezondheid dit energieke dametje niet meer kon geven wat Leah nodig heeft. Leah trekt aan de riem en wil graag haar energie kwijt. Spelen, lange wandelingen en hersenwerk: Leah vindt het geweldig! Leah is een aanhankelijk dametje, is een allemansvriendin en is graag onder de mensen. Hoe meer aandacht, hoe fijner Leah het vindt! Het alleen thuisblijven is dan ook een probleem voor Leah. Wanneer je haar alleen in huis laat, probeert zij je achterna te komen. Bij haar laatste baas bleek dat Leah in de auto geen problemen had. Dus Leah ging mee boodschappen doen, maar bleef in de auto. En dan maakt Leah er geen enkel probleem van dat zij even alleen moet zijn!

Wij zoeken een nieuwe baas waar zij weinig alleen hoeft te blijven en die rustig bezig gaat met het opbouwen van het alleen thuisblijven, of Leah in de auto kan meenemen. Bij haar vorige baas is Leah niet in contact geweest met andere honden. Leah reageert fel op andere honden. Wij hebben haar laten wennen aan de clicker en met clickertraining is zij een stuk beter af te leiden van andere honden. Toch is dit een aandachtspunt voor een nieuwe baas. Het spreekt voor zich dat wij een nieuwe baas zoeken zonder andere hond(en). En zonder katten 😉 Wij zien Leah het best herplaatst bij een nieuwe baas die niet in een normale woonwijk woont, maar achteraf. Waar Leah geen prikkels krijgt van (bijvoorbeeld) geluiden bij de buren, want dan speelt Leahs nerveuze aard weer op. Welke baas is op zoek naar een leuke herder-dame om actief mee bezig te gaan en is grotendeels thuis?

Het antwoord van de trainer op de vraag bij wat voor eigenaar wil je de hond geplaatst hebben?

‘Liefst bij een vrachtwagenchauffeur of iemand die veel thuis is’.

Leah verblijft in het dierenasiel Beilen.

Contact opnemen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef asielhonden een tweede kans