Baasje gezocht

LOES

Sinds kort verblijven Noor (labradordame, 8 jaar jong) en Loes (bouvierdame, 5 jaar jong) bij ons in de opvang. In verband met omstandigheden in de privésfeer die niets te maken heeft met de honden, kon er niet meer langer voor ze gezorgd worden.

Noor hebben we al snel leren kennen als een echte labrador, drukk, enthousiast, dol op eten (iets lekkers pakt ze dan ook niet bepaald zachtzinnig uit je hand, puntje van aandacht) en dol op aandacht, van jong en oud. Loes, die had een beetje meer tijd nodig. Was geheel ras eigen wat meer op haar hoede, wat de kat uit de boom kijkerig, en een stukje rustiger van karakter dan Noor. Daarbij is Loes ook wat onzeker, ze ontleend veel van haar zekerheid aan Noor, merken we.

Beide honden leefden met elkaar in een huishouden en zijn dan ook goed op elkaar ingespeeld. Ze hebben echter allebei wel heel verschillende energieën en Noor heeft soms wat de neiging om in haar (over)enthousiasme de wat meer bescheiden Loes weg te drukken.

We willen de beide dames op zich graag samen herplaatsen, maar dat moet dan wel een plek zijn waar wat ruimte is, zowel binnen als buitenshuis en er ook één op één aandacht is voor beide honden. Beide honden zijn enorm graag buiten, en een tuin of een erf is dan ook een absoluut vereiste.

De optie om de dames apart van elkaar te plaatsen houden we ook open. We denken namelijk dat Noor het ook prima doet als hond alleen of bij een evenzo enthousiaste, sociale reu en een gezellig, actief gezin of huishouden. Jonge kinderen (10-) vinden we ivm. haar drukte niet geschikt.

Loes daarentegen, we denken niet dat zij gelukkig wordt als hond alleen, maar echt een stabiel maatje naast zich nodig heeft. Dit zal dan bij voorkeur een reu zijn met een iets rustiger karakter dan Noor. Evenwichtig en stabiel, een leuke, lieve persoonlijkheid waar lieve, bescheiden, maar waakse Loes zich aan kan optrekken.

Een wat rustige omgeving zou haar goed doen, een druk huishouden vinden we minder goed bij haar passen.

De beide dames zijn goed zindelijk, konden prima even alleen thuis zijn (moet wel weer rustig worden opgebouwd, verwachten we) en kennen een paar basis commando’s. Ze doen beide mee aan het Dutch Cell Dogs programma, en dat is fijn, want ze kunnen best nog wat bijleren!

Zoals u leest, het kan wat ons betreft bijna alle kanten op, we willen eerst even de verschillende reacties afwachten en filteren ook, alvorens te bekijken welke richting we op gaan.

Mocht u interesse hebben in één of beide honden, dan horen we graag en zien we graag onderstaande vragen beantwoord. We nemen vervolgens contact met u op.

– Hoe ziet uw woon en leefsituatie eruit? Waar en hoe woont u, met wie deelt u uw woning (mensen en dieren), heeft u een afgesloten tuin, hoeveel wordt er gewerkt etc. etc.

– Wat zijn uw ervaringen met honden?

– Waarom denkt u dat Loes en/of Noor bij u passen of past en visa versa?

Namens de dames, graag tot horens!

Loes verblijft in dierenasiel Almelo, noordbroek

Contact opnemen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef asielhonden een tweede kans