Wat een prachtige verschijning he?! Lola is een kruising Cattle Dog met een Foxterriër. Deze dame barst van de energie en is altijd super vrolijk en aanhankelijk. Ze is in het asiel binnengekomen als zwerver en nooit meer opgehaald. Lola is geschat op 9 maanden oud en is geen beginnershond. We zoeken dus mensen die ervaring hebben met het ras én ervaring hebben met de benodigde positieve training voor honden die uitvallen.

Lola wil heel graag werken en alleen als ze zich verveelt gaat ze in je handen bijten, blaffen en rondjes rennen. Maar vind je het gek.. als je de barst van de energie en je kan je energie niet kwijt. Ook heeft ze soms een uitdaging met honden die voorbij komen, daar wil ze dan hard tegen blaffen. In de training bij DCD zijn we daar hard mee aan het werk gegaan en ze kan al steeds meer hebben van andere honden en steeds stapje voor stapje dichterbij haar in de buurt komen zonder dat ze uitvalt.

Op de training bij DCD is ze gematcht aan een super fijne trainer. Hij heeft zelf thuis altijd honden gehad met veel energie en deze 2 kunnen het heel goed vinden. Lola bloeit helemaal op als hij haar uit de bus haalt voor de training en ze wil heel graag alles voor hem doen. Verschillende aandachtsoefeningen, een parcours lopen en hierkomen als hij haar roept. Ook speeltjes brengen en halen doet ze met veel plezier. Mooi om te zien hoe graag Lola wil werken en iedereen in haar hart sluit. We zijn in de training druk bezig om haar te socialiseren. Vanwege het feit dat ze zo leergierig is en graag haar best doet voor haar trainer, zien we elke week groei en ontwikkeling in haar proces om een stabiele evenwichtige hond te worden.

Deze vrolijke, lieve jonge dame zoekt nog een gouden mandje en heeft een baasje nodig die graag met haar wil werken. Het geduld heeft om haar te begeleiden, te socialiseren en bijvoorbeeld een sport samen met haar wil gaan doen, daar is ze uitermate geschikt voor. Ben jij enthousiast geworden van dit verhaal en wil je graag kennismaken met haar? Neem dan contact op met Dierentehuis s’-Hertogenbosch.