Baasje gezocht

MILO

Je raad het nooit maar deze jongen is een kruising Rottweiler x Sharpei. Milo is pas 6 maanden jong en heeft al het nodige meegemaakt. Maar desondanks staat hij erg positief in het leven!

Hij is ontzettend sociaal met andere honden en lebbert nieuwe mensen het liefst in het gezicht. Hij geniet van aandacht en wandelingen buiten. Voor zijn leeftijd loop hij heel braaf mee aan lijn en kent ook al de eerste basisgehoorzaamheidsoefeningen.

Nu horen we je denken: Wat doet zo’n jonge, en sociale hond als Milo dan in het asiel?
Milo heeft een gedragsafwijking wat PICA heet. Dit betekent dat Milo niet eetbare voorwerpen opeet die niet goed voor hem zijn. Zo is hij inmiddels als eens geopereerd aan zijn darmen om er een stuk flostouw uit te halen. Milo eet van alles! Dit betekent dat hij nauwlettend in de gaten gehouden moet worden. Hij kan dus geen mooi, groot kussen of speelgoed krijgen omdat dit gevaarlijk voor hem kan zijn.

Op dit moment zijn wij gestart met een training. Dit zodat hij straks lekker los kan lopen en met andere honden kan spelen, maar geen afval van de straat kan opeten. Ook in een huiselijke omgeving moet hier goed op gelet worden. Slingerende sokken en vaatdoeken moeten opgeruimd worden. Om deze reden plaatsen wij hem liever niet bij jonge kinderen.

We adviseren nieuwe eigenaren dan ook een ren/bench of aparte (honden)kamer te gebruiken waar Milo kan verblijven als je even geen zicht op hem hebt. PICA is onder controle te krijgen met heel veel training en oplettendheid. Lekker naar de hondenschool en samen werken vindt hij gelukkig ontzettend leuk! Deze jongeman verdient het om lekker bij mensen te zijn.

Doordat Milo al eens is geopereerd aan zijn darmen zijn deze wat gevoelig geworden. Daarom staat Milo op licht verteerbare voeding, namelijk Royal Canin Gastro Intestinal. Deze voeding kost gemiddeld €70,- per maand. Het is onbekend of hij hier de rest van zijn leven op moet blijven of dat er na verloop van tijd veranderd kan worden naar een ander soort voer.
Doordat er al een stukje darm verwijderd is betekend dat ook dat het lastig is om hem nogmaals te moeten opereren als hij iets opeet, dit is wel iets wat in het achterhoofd gehouden moet worden.

Contact opnemen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef asielhonden een tweede kans