Een kleine hond met een groot karakter. Gek op balletjes en wandelingen. Hij houdt niet zo van andere honden en is onzeker. Rover heeft een hoop mee gemaakt en negatieve ervaringen op gedaan met mensen. Hij gaat snel piepen en blaffen als hij gespannen raakt. Hierin moet hij rustig en liefdevol begeleid worden.

We weten niet precies wat hij heeft mee gemaakt; hij lijkt een trauma reactie te hebben wanneer je de ruimte verlaat en hij wil met je mee en wordt dan terug geduwd. Dan raakt Rover compleet over z’n toeren en kan dan bijten. Strooi je wat lekkers in de ruimte en zet je hem daarmee bezig, dan is er geen probleem.

In de training zien we een kwetsbare hond die stap voor stap het vertrouwen terug krijgt in de mens en in zichzelf. Hij doet het fantastisch en leert snel.

Dutch Cell Dogs is geen dierenasiel. De honden die in ons programma meetrainen verblijven in verschillende asielen door heel Nederland. Heb jij interesse in Rover? Neem dan contact op met Dierentehuis Den Bosch waar hij verblijft.