Deze prachtige reu heet Sam, het is een lieve Mechelse Herder die het heerlijk vindt om aandacht te krijgen. Sam is de beste leerling van de klas, want hij kent heel veel basiscommando’s en volgt deze perfect op!

Het lijkt erop dat Sam last heeft van het bekende ‘kennel syndroom’. Zodra je voor zijn kennel gaat staan, begint hij te blaffen en gaat hij rondjes draaien. Dit doet hij dan non-stop. Loop je weer weg houdt dit gedrag gelukkig ook weer vanzelf op. In het asiel merken wij dat Sam fel is op zijn eten. Voornamelijk het afpakken van eten is een dikke, vette no-go. Wanneer je dit wel doet, durft hij te happen. Om deze reden plaatsen wij Sam niet bij (kleine) kinderen.

Als Sam je eenmaal kent – en dit duurt bij Sam niet lang – is het net een Labrador in een Herders-outfit. Hij houdt enorm van knuffelen en aandacht. Het liefst springt hij bij je op schoot en tijdens de wandeling schooit hij vaak om een aai over zijn bol. Vrij snel eindigt dit in een uitgebreide knuffelsessie rollend in het gras.

Zelf denken wij dat Sam het nooit geleerd heeft om in een huis te wonen, maar dat dit met training in de toekomst wel mogelijk zou kunnen zijn. In de tijd dat Sam in het asiel verblijft, heeft hij al ontzettend veel geleerd. Een plek waar hij nu vooral buiten rond kan struinen en daarbij ook de knuffels krijgt die hij zo graag wil, zou perfect voor hem zijn!

Dutch Cell Dogs is geen dierenasiel. De honden die in ons programma meetrainen verblijven in verschillende asielen door heel Nederland. Heb jij interesse in Sam? Neem dan contact op met Roze Eindhoven waar hij verblijft.