Baasje gezocht

SCAR

Scar is een lieve, grote, iets wat lompe Bully geboren op 18 april 2018. Deze spierbundel is afgestaan aan het asiel omdat hij te sterk was voor zijn vorige eigenaren. Wij gaan daarom op zoek naar een nieuw gouden mandje voor hem!

Scar is een ontzettend lieve hond! Hij is gek op spelen en aandacht. In zijn enthousiasme wil hij nog wel eens opspringen en dan moet je stevig in je schoenen staan. Scar weegt maar liefst 57 kilo en is zo lomp als hij zwaar is. Hij bedoelt het allemaal goed en heeft zelf niet helemaal in de gaten dat hij zo sterk is! Scar is op dit moment op dieet en zijn streefgewicht is rond de 52 kilo.

Hij gaat graag mee wandelen en loopt over het algemeen redelijk relaxt met je mee. Als hij wat ruikt en daar “even naar toe wil” dan kan hij wat trekken. Omgevingsprikkels, zoals: auto’s, fietsers, andere honden en mensen kan hij over het algemeen goed negeren.
Wanneer het voor Scar allemaal wat teveel wordt of wanneer hij langdurig wordt geaaid kan Scar happen. Hij pakt dan je hand in zijn mond vast zonder druk. Om uit te sluiten of dit met pijn te maken heeft staat Scar tijdelijk op de pijnstillers.

Hij is het niet gewend om met katten te leven en hij reageert bij contact wisselend op andere honden. We plaatsen hem dus enkel in een gezin zonder andere huisdieren.

Scar heeft het grootste gedeelte van zijn leven buiten geleefd bij zijn vorige eigenaar. We weten dan ook niet wat hij in een huiselijke situatie doet als je hem alleen laat, dit zal echt opgebouwd moeten worden. Scar is hier in de kennel zo goed als zindelijk, op af en toe een klein ongelukje na.
We willen hem wel graag als huishond herplaatsen omdat hij het toch wel erg gezellig vindt bij de mens.

Met kinderen kan Scar goed overweg, maar omdat hij zo lomp en sterk is plaatsen wij hem alleen bij kinderen vanaf 16 jaar.

In het kort waar we naar op zoek zijn voor Scar: Een huisje zonder andere huisdieren of kleine kinderen maar wel met baasjes die stevig in hun schoenen staan en weten wat het ras inhoudt!

UPDATE: Onlangs is er een zogenaamde huidtumor (mast cell tumor) verwijderd bij Scar.
Dit is gelukkig allemaal goed gegaan en hij is er goed van hersteld. Zijn lymfeklieren zijn aangeprikt om te kijken of het uitgezaaid was maar die waren schoon dus dat is heel goed nieuws voor Scar!
Er is altijd een kans dat het terugkomt, maar voor nu is de prognose goed voor Scar en is hij dus weer beschikbaar voor adoptie.

Scar heeft een speciaal plaatsingstraject, wat inhoudt dat je meerdere keren langs moet komen voor hem. Scar verblijft in dierenasiel Uden.

Dutch Cell Dogs is geen dierenasiel. De honden die in ons programma meetrainen verblijven in verschillende asielen door heel Nederland. Heb jij interesse in Scar? Neem dan contact op met Dierenasiel Hokazo waar hij verblijft.

Contact opnemen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef asielhonden een tweede kans