Baasje gezocht

SJIMMIE

Deze zwarte schoonheid heet Sjimmie, een kruising van 3 jaar oud. Sjimmie is in de opvang terecht gekomen omdat hij niet goed werd verzorgd.

Sjimmie is een schat van een hond met een heel vriendelijk en gevoelig karakter. Helaas is hij ook erg angstig. In zijn kennel voelt hij zich veilig, maar alles daarbuiten vindt hij ontzettend spannend. Uitlaten ging in het begin erg moeilijk, hij kon erg schrikken van geluiden, verkeer of voetgangers. Inmiddels heeft Sjimmie heel veel geleerd en gaat het al veel beter. Hij zal echter nooit een dappere hond worden en zal in voor hem onbekende situaties snel angstig zijn.

Op de speelwei vindt Sjimmie het heel leuk, hij kan daar lekker rennen en snuffelen. Hij komt dan vaak even bij je om een knuffel of een koekje te halen. Hij heeft inmiddels ook een aantal gehoorzaamheidscommando’s geleerd en voert deze vol enthousiasme uit, vooral als hij weet dat hij iets lekkers krijgt.

Wat de precieze achtergrond van Sjimmie is weten wij niet. Wij vermoeden dat er nooit iets met hem is gedaan en dat hij amper gesocialiseerd is, wat zijn angst verklaart. Gelukkig is Sjimmie een hele slimme hond en heeft hij een heel vriendelijk en zacht karakter. Als hij je eenmaal kent is hij je beste vriend.

Voor Sjimmie zoeken wij een ervaren eigenaar die weet hoe om te gaan met een angstige hond. Wij plaatsen Sjimmie alleen bij een andere hond waaraan hij steun kan hebben, bij voorkeur een lieve, stabiele, volwassen teef. Ook zoeken wij voor Sjimmie een rustige omgeving en een rustig huishouden zonder kinderen zodat hij niet teveel prikkels krijgt. Een (grote) tuin is belangrijk voor hem, zeker zolang het uitlaten nog zo moeilijk gaat kan hij dan veilig in de tuin zijn energie kwijt.

Wil en kan jij deze lieverd een rustig, stabiel thuis bieden en hem goed begeleiden? Heb jij een vriendelijke stabiele hond die Sjimmie kan helpen bij zijn ontwikkeling? Reageer dan snel!

Contact opnemen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef asielhonden een tweede kans