Onze wijze heer Stivo van 4,4 jaar, is inmiddels klaar voor een nieuw avontuur. Stivo is bij het asiel binnengekomen omdat zijn huidige baasjes dakloos waren geworden en hij het leven in een auto niet goed kon accepteren. 

Er is te merken dat Stivo de afgelopen maanden 24/7 met zijn baasjes heeft doorgebracht. Als je hem achterlaat in zijn kennel of alleen op een speelweide dan laat hij zich luidkeels horen. Na een aantal minuten is het goed en legt hij zich erbij neer. 

Volgens zijn oude baasjes kon Stivo in de bench makkelijk een aantal uurtjes alleen thuis blijven. Stivo is een sterke jonge man die het leven buiten nogal spannend kan vinden. Hij maakt hierin grote stappen op het asiel. Waar hij de eerste weken nogal angstig kon reageren op onbekende geluiden en prikkels gaat dit al vele malen beter. Als hij iets ziet of hoort wat hij spannend vind staat hij stil en zoekt hij steun bij zijn uitlater in plaats van dat hij wil wegvluchten. 

Het is nog een echte puber en ook nog een krachtpatser. Een grote sterke jongen die er niet voor terugdeinst om zijn gewicht in de strijd te gooien tijdens het lopen. En dat was ook een van de dingen waar we hard aan hebben gewerkt tijdens de training van Dutch Cell Dogs. Nu kan hij dat een stuk beter. Hij vond – nadat hij gewend was aan zijn trainer en de nieuwe omgeving – het trainen steeds leuker.

Bij Stivo moet altijd het ijs eventjes dooien. Maar zodra hij zijn hart voor je heeft geopend ga je er nooit meer uit. Hij is dol blij als je hem komt oppikken voor een wandeling. Hij is dol op zwemmen en waterspelletjes. Maar ook gewoon heerlijk een rondje rennen en genieten van het weer vind hij heerlijk. 

Als je met hem gaat wandelen heeft hij de eerste 15 minuten nogal haast. Hij weet niet hoe snel hij moet vertrekken uit het asiel. Eenmaal op zijn gemakje buiten loopt hij heerlijk aan een slappe lijn mee en gaat hij lekker op snuffeltocht. Omdat Stivo een kruising Akita Inu is is hij niet echt voer gemotiveerd en geen trainingsmonster. Tijdens het wandelen neemt hij wel voertjes aan. 

Stivo laat wisselend gedrag zien naar andere honden. Honden die heel druk zijn blaft hij weg. Maar bij een rustige benadering zien we een enthousiaste en vrolijke hond. Stivo zou baadt kunnen hebben bij een stabiele teef in huis. 

We zoeken vooral iemand die een prikkelarm huishouden heeft en niet continue de drukte met hem wil opzoeken. Heb jij de kans om hem te laten wennen dan krijg je er een hond uit duizenden voor terug!

Dutch Cell Dogs is geen dierenasiel. De honden die in ons programma meetrainen verblijven in verschillende asielen door heel Nederland. Heb jij interesse in Stivo? Neem dan contact op met Roze waar hij verblijft.