Baasje gezocht

asielhond storm
STORM

Storm is een jonge Mechelse herder van 12 maanden oud.

Storm is een ondeugende, ietwat onzekere hond. Hij vindt nieuwe mensen soms wat spannend en kan dan gaan blaffen. Zijn nieuwsgierigheid wint het wel altijd van zijn onzekerheid en als hij rustig heeft kunnen snuffelen, is het daarna meestal wel goed. 

Storm is nog een jonge hond en heeft stabiliteit en rust nodig. Storm zal moeten wennen aan een nieuwe omgeving en kan dan door zijn onzekerheid snel blaffen. 

Storm zoekt genoeg uitdaging, denk hierbij aan zoekspelletjes of bezig zijn samen met de baas. Hij vindt het namelijk ontzettend leuk om dingen te leren. 

Storm is graag bij de baas en vindt knuffelen dan ook heerlijk. Soms kan hij wat kattenkwaad uithalen, maar dat is zeker niet vreemd gezien zijn leeftijd. Storm is een speelse en drukke jong hond en een blokje om is voor hem niet voldoende. Soms is hij wel snel afgeleid en wij zoeken dan ook baas die niet gauw opgeeft. Storm is niet goed gesocialiseerd met andere honden en kan deze spannend vinden. Hij laat dan veel opwinding zien en kan naar andere honden blaffen. 

Omdat Storm zal moeten wennen aan een nieuwe omgeving en baas, zoeken wij voor hem een rustige woon- en gezinssituatie. Een plek in een stad of drukke omgeving is niet geschikt voor Storm.  Storm zal dan ook niet bij kinderen of andere dieren geplaatst worden. Als Storm overprikkeld is of erg opgewonden is, kan hij hapgedrag vertonen of kleren vast pakken. Storm is hier in te begeleiden, mits dit op een rustige maar consequente manier gebeurt. 

Het is zeer belangrijk dat zijn nieuwe baas genoeg tijd voor Storm heeft. Na gewenning kan Storm een aantal uurtjes alleen thuis blijven. Bij zijn vorige eigenaar verbleef hij dan in een bench. Ben jij een match met deze wervelwind? Storm verblijft in Dierenopvangcentrum Breda.

Dutch Cell Dogs is geen dierenasiel. De honden die in ons programma meetrainen verblijven in verschillende asielen door heel Nederland. Heb jij interesse in Storm? Neem dan contact op met DOC Breda waar hij verblijft.

Contact opnemen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef asielhonden een tweede kans