Baasje gezocht

asielhond tara
TARA

“Woef, ik ben Tara, een stoere 5-jarige Amerikaanse Stafford. Helaas zit ik al drie jaar in het dierenasiel Tilburg. Dit komt omdat ik een uitgebreide gebruiksaanwijzing heb en dus niet geschikt ben voor ieder baasje.

Ik vind bijvoorbeeld niet alle mensen leuk, zeker niet als ze zo maar op me aflopen of me benaderen. Eigenlijk ben ik gewoon onzeker en vind ik dit dan heel spannend. Daarnaast woon ik ook liever niet bij andere honden en wat van mij is, is van mij, daar mag niemand aanzitten. Dit geldt voor speeltjes, botten en voer. Mijn nieuwe baasje mag dan ook geen andere hondenvriendjes hebben en moet om kunnen gaan met mijn bezitterige gedrag.

Dit klinkt alsof ik alleen maar een hele moeilijk hond ben, maar dat is natuurlijk niet zo. Ik heb ook een hele lieve, enthousiaste kant en ik ben gek op knuffelen. Dit laat ik pas zien als ik je goed ken en mijn vertrouwen in jou groeit. Ook trainen vind ik fantastisch! Ik train nu voor de derde keer met Dutch Cell Dogs mee en word geprezen om mijn trainbaarheid. Ik kan dan ook al heel veel oefeningen. Tijdens het trainen heb ik ook geen moeite om andere mensen of dieren te negeren, ik heb dan op een goede manier aandacht voor mijn baas.”

Voor Tara zoeken wij een nieuw baasje met veel ervaring en verstand van Amerikaanse Staffords. Iemand die goed is in het lezen van hondentaal en weet hoe je met deze dieren om moet gaan. Wij denken dan het vooral een vertrouwenskwestie is bij Tara. Hoe meer hij je vertrouwt, hoe leuker hij wordt. Hij kan dan ook beter omgaan met zijn omgeving, met prikkels en andere mensen. Dit vertrouwensprobleem zien we ook terug bij het spelen. Zodra hij je kent, speelt hij graag met je, maar wel op zijn tempo en enigszins onder zijn voorwaardes. Dit maakt hem geen makkelijke hond en dus niet voor iedereen geschikt. Hij heeft een goede basis nodig en dit kan hij alleen krijgen bij iemand met veel ervaring en kennis. Voordat Tara geplaatst wordt, gaat dan ook een heel proces aan vooraf.

Ben jij die persoon met kennis die Tara een goede basis kan geven en wil investeren in deze leuke hond? Laat het ons weten.

Contact opnemen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef asielhonden een tweede kans