Baasje gezocht

ZOE

Voorzichtig willen wij u voorstellen aan Zoë. Een prachtig, lief en dapper witte herder dametje van nog maar 10 maanden jong.

Een paar weken geleden kwam Zoë bij ons binnen, haar voormalig eigenaren konden vanwege privé redenen niet meer voor haar zorgen.

Via via hebben we begrepen dat Zoë bij een fokker vandaan komt die gericht was op geld verdienen, niet bezig was met gezonde genen en een stabiel karakter. Ze is dan ook niet geboren in een stabiele en veilige omgeving. Daarnaast hebben de vorige eigenaren ook niet veel met haar gedaan qua socialisatie. Dat alles maakt dat Zoë nogal snel onder de indruk is van ‘van alles en nog wat’. Door haar toch al onzekere inborst, maken veel zaken die ze niet kent, haar bang.

Een collega heeft Zoë tijdelijk in pleeg genomen om haar te begeleiden in deze voor haar nog zo grote, soms ‘boze’ wereld. En wat doet ze dit dapper! In huis en tuin is ze bij en met haar mensen erg relaxed! Het is dan een grote knuffel, dol op speeltjes, kauwen op botjes, af en toe een beetje ouwehoeren en gezellig bij je hangen. Ze kan dan zelfs ook al prima even alleen thuis zijn (maar echt nog niet langer dan 2 uurtjes).

De moeilijke prikkels zijn voornamelijk onbekende mensen en andere dieren. Door haar onzekerheid kan ze gaan blaffen/grommen/borstelen in eerste instantie. Ze heeft dan ook even wat tijd nodig om de kat uit de boom te kijken. Verder is dit gedrag erg goed om te buigen en is Zoë goed te begeleiden in haar onzekerheid. Ze leert bij het gastgezin dat haar tijdelijke mensenmaatjes een veilige plek bieden en dat ze op afstand eerst rustig naar de prikkel of situatie kan kijken zonder dat er iets gebeurd of dat iets moet.

Deze kleine meid is verder een slim dametje (je bent tenslotte een herder of je bent het niet) die al verschillende zoekspelletjes doet met de bal. Ze is daarbij erg gefocused en toegewijd richting haar (tijdelijke) mensenmaatjes. Wil heel graag samenwerken en dingen goed doen. Een hele fijne eigenschap om Zoë met de juiste begeleiding tot een top maatje uit te laten groeien. Ook kan ze uren kauwen op een lekker botje. Daarnaast loopt ze op rustige stukken al heel betrouwbaar los. Ze let goed op haar mens en vindt het gezellig om samen op pad te zijn. Doet zeker ook haar eigen ding, maar let ook goed op waar haar mens is!

Wij zoeken lieve mensenmaatjes die ervaring hebben met jonge en onzekere honden (nature and nurture technisch), die actief met haar aan de slag willen gaan, vooral om haar (zelfvertrouwen) verder te laten groeien en stabiliseren in eerste instantie.

Mensen die voor de volle 100% begrijpen dat zulke processen tijd nodig hebben en haar willen begeleiden in de aandachtspunten. Wij plaatsen haar niet bij kinderen onder de 16 jaar. Als laatste, een stabiele reu van haar kaliber, die leuk en lief en sociaal is, we denken dat ze hier veel van zou kunnen leren. Het is geen vereiste, maar we wijzen mensen met een reu als hiervoor geschetst zeker niet af, ondanks dat ze ander honden nu nog best heel spannend vindt.

Denkt u naar aanleiding van bovenstaande een match te zijn voor Zoë , dan horen we graag per mailen zien we de volgende vragen graag beantwoord. We nemen vervolgens contact met u op!

– Hoe ziet uw woon en werksituatie eruit? (Waar woont u, met wie woont u, heeft u een (afgesloten) tuin of erf, hoeveel wordt er gewerkt etc etc.)
– Wat is uw ervaring op het gebied van honden en wat wilt u qua training(en) wellicht gaan oppakken met Zoë?
– Waarom denkt u dat Zoe bij u past en visa versa?

Contact opnemen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Geef asielhonden een tweede kans