Het leven zit niet mee voor Chuck…
asielhond_chuck

Het leven zit niet mee voor Chuck…

Lieve Chuckie, het leven heeft tot nu toe nog niet mee gezeten. Maar wij gaan alles op alles zetten om voor jou je perfecte match te vinden!

Chuck is 2 jaar geleden geboren en getogen in dierenasiel Tilburg, waar ze als nestje zijn opgevangen door één van de medewerkers en in huis zijn grootgebracht.

Wat later dacht je jouw forever home te hebben gevonden, maar je werd een jaar later terug gebracht naar het asiel…

Wat ben jij een gevoelige jongen. Maar je doet echt je best.

Je vindt het heel erg lastig in het asiel en daarom waren wij zó blij dat je mee mocht doen aan de trainingen. Maar poeh, wat is het lastig om je te concentreren in het bijzijn van 5 andere honden, trainers, begeleiders en voetballers! Een spanningsboog van een garnaaltje en geen hoge voermotivatie maakte het soms lastig.

Maar des te groter was jouw vooruitgang in de 8-wekentraining. Waar je de eerste lessen helemaal geen voer aannam en je ogen uit je hoofdje hebt gekeken, konden we langzaam gaan beginnen aan aandachtsoefeningen. Iets zien wat je spannend vindt, dan je hoofd draaien en contact maken met je trainer! WAUW wat een mijlpaal!

Je maakte steeds meer contact en andere honden mochten gewoon naast je staan trainen. Wat maakte dat ons trots!

De“zit”oefening werd onze volgende uitdaging. Want gaan zitten op vraag van je trainer, had je nog nooit geleerd. Moeilijk, moeilijk.. Wat een puzzel..`

En daar kwam de oplossing: vanuit de af naar de zit! Dat lukt! Na heel veel herhalingen kregen we ook de zit vanuit de staan voor elkaar..

We merkten aan je dat je niet veel gewend bent. Maar je kunt je steeds langer concentreren en jezelf herpakken na een momentje dat het toch even te veel werd. De weken vliegen voorbij en je zelfvertrouwen groeit!

We gaan fun oefeningen doen.. En ja Chuck, we weten het zeker… die tunnel bijt niet! En nee, de tunnel valt je ook niet aan! En jawel.. na een lichte aanmoediging ging je er door! Wat een vooruitgang alweer.

Je hebt geleerd dat aandacht voor je trainer heel veel oplevert, dat andere honden geen bedreiging hoeven zijn en dat netjes mee wandelen aan de lijn voor iedereen fijner is.

Bij de demo heb je aan iedereen laten zien hoe knap je bent. Dat je klaar bent voor de volgende stap in je leven. Een verhuizing naar nieuwe baasjes. Helaas waren er toen nog geen nieuwe baasjes voor je en kreeg je een terugval toen de trainingen stopte.

Maar, de basis in gelegd! Je hebt geleerd hoe het ook kan! En je bent intussen begonnen aan een nieuw trainingsblok in een andere PI. Nu gaan we alles op alles zetten dat er na dit trainingsblok een rustig, liefdevol, warm nieuw plekje op jou staat te wachten.

Voor Chuck zijn we op zoek naar iemand met trainingservaring, héél veel geduld en het liefst een omheinde tuin zodat Chuck niet altijd met een vol koppie de deur uit moet voor zijn wandeling. Een thuis zonder andere dieren zou geweldig zijn, zodat Chuck alle liefde en aandacht voor zichzelf kan hebben… 

Ben of ken jij iemand die met Chuck aan de slag wil? Neem dan zeker contact op met dierenasiel Tilburg, DOC-T.

Geef asielhonden een tweede kans.

Geef asielhonden een tweede kans