Aflevering 1 – Begroeten

Hond leren netjes mensen te begroeten

In deze video gaan we de hond leren mensen netjes te begroeten. Zeker een jonge hond springt op wanneer hij mensen ziet. In de winter of herfst als het net geregend heeft, is het niet zo fijn als je hond met modderpoten op je afkomt. Daarom gaan we vandaag aanleren om mensen netjes te begroeten.

Wat hebben we daarvoor nodig? Een clicker, lekkere beloningen, een hond en een eigenaar. In dit geval hebben we Marlies & Stoer. 

Hoe werkt een hond leren begroeten?

Hoe gaan we deze oefening aanleren? Je loopt naar de hond en de eigenaar toe. Zodra de hond gaat zitten, klik je en beloon je. In het begin maak je het vrij saai, dus je komt aanlopen en zorgt voor een vrij grote afstand. Naarmate het beter gaat, word je steeds enthousiaster en ga je steeds meer moeite doen om de hond op een leuke manier te begroeten. Als de hond opspringt, dan zorg je ervoor dat de afstand zo groot is dat hij je niet aan kan raken. Zodra de hond gaat zitten, klik je en beloon je. Hoe beter het gaat, hoe enthousiaster je kunt worden, maar in het begin ga je vrij saai en traag naar de hond toelopen. Je gaat hem belonen omdat hij rustig blijft zitten.

Tip hond leren begroeten

 Een tip voor je hond leren begroeten. Wanneer het oefenen met de hond goed gaat, betekent dit natuurlijk niet dat de hond het bij iedereen zo goed gaat doen. Daarom is het heel erg belangrijk dat je met veel verschillende mensen oefent. Dus probeer in verschillende omgevingen, met verschillende mensen te oefenen. Zorg er wel voor dat de hond geen succes kan hebben me het opspringen. Als je gaat oefenen, zorg er dan voor dat de hond in het begin altijd aan de riem is.

Meer oefeningen zien? Bekijk dan ook onze andere video’s.

Geen video’s meer missen? Abonneer je op ons YouTube-kanaal!