Onze favoriete wandelgebieden
wandelgebieden

Onze favoriete wandelgebieden

Het is heerlijk om samen met je hond op avontuur te gaan en nieuwe plekken te ontdekken! In dit artikel delen wij onze favoriete wandelgebieden met jou!

Wandelgebieden Noord-Holland

Tip van Tessa:
Ik wandel graag in de Eilandspolder in de West Beemster omdat het een prachtig gebied is vol natuur. In het broedseizoen moeten de honden uiteraard aangelijnd zijn, want het is een kwetsbaar gebied met bijzondere bedreigde weidevogelsoorten. Het Pettemerstrand en het strand in Hargen zijn onze favoriet, want daar kan zelfs mijn husky lekker los rennen. Zij komt slechts op een fluit cue weer enthousiast bij ons terug. Zo’n rustige uitgestrekte stranden, heerlijk om even flink uit te waaien samen!

Tip van Marlies:
Het Amsterdamse bos is overal toegankelijk voor honden en daarom een echte aanrader. Let er wel goed op dat in sommige delen van het bos veel ruiterpaden zijn! Er zijn verschillende hondenstrandjes en na een stevige wandeling kun je het hele jaar door heerlijk zitten met je hond bij paviljoen Chez Favie of Pannekoekenboerderij Meerzicht.

wandelgebieden Noord Holland

Wandelgebieden Utrecht

Tip van Hanneke:
Samen met mijn hond Floortje ga ik graag wandelen en zwemmen bij de Put bij Vianen. Een prachtige losloopplek voor honden, met een grote waterplas en een heerlijk brede strook om te lopen en spelen. En als je geluk hebt, loop je ineens midden tussen de kudde highland cattle en fjordenpaarden!

Tip van Alexandra:
Wij wonen heerlijk in de buurt van de Veluwe en het Randmeer. Dat maakt dat het hondenstrand een fijn losloopgebied is, vooral in de ochtend met zonsopkomst. Het is dan nog lekker rustig en het uitzicht is fantastisch. Het Pad van zus ligt bij Garderen. Hier moeten de honden aangelijnd, maar het is een rustig gebied om te wandelen. Je hoort gelijk allemaal verschillende vogels fluiten en je kunt verschillende routes en afstanden kiezen.

Wandelgebieden Utrecht

Wandelgebieden Drenthe

Tip van Marlous:
Boswachterij Schoonloo. Hond en baas kunnen hier urenlang wandelen en in het ven bij Ellertshaar mogen honden zelfs zwemmen. De ideale plek wanneer het weer wat meezit, met zo’n waterrat van een hond als de mijne.

Tip van Minna:
Wij wandelen graag bij Boswachterij Sleenerzand, die bevindt zich tussen Sleen en Schoonoord. Hunebedden, jeneverbes-bosjes, heide, Drenthe op zijn mooiste, met afwisselend losloop en aanlijngebieden. Onze andere favoriet is Ellertshaar, tussen reuzendorp De Kiel en Schoonloo, met prachtige zandbanken en helder zwemwater.

Wandelgebieden Drenthe

Wandelgebieden Noord-Brabant

Tip van Ragna:
Wij lopen graag in de Genneper Parken omdat dit een aangelijnd gebied is, met hele brede paden en uitwijkmogelijkheden. Zeker met een herder die niet altijd even sociaal is met andere honden is dit een heerlijke plek om ontspannen te wandelen!

Tip van Suzy:
Wij wandelen graag op de Stevensbergen in Luyksgestel. Het is een aangelijnd gebied waar veel oude heidevelden liggen met nog een paar stuifzandperceeltjes. Mooi om te zien zoals onze hond rent en speelt door de heide en het zand. Je hebt verschillende routes die je kunt bewandelen maar ook genoeg paden los van de routes, zodat je kunt uitwijken naar andere routes. Omdat dit ook een broedgebied is voor de nachtzwaluw die nog maar zeer zeldzaam is, moeten de honden hier aangelijnd worden.

wandelgebieden noord brabant

Wandeltips van Betty

Bergeijk heeft zoveel mooie gebieden om te lopen. Het Zwart Ven in Luyksgestel is hier één van. Ik vind dit zelf een mooi gebied omdat het een ideale uitvalsbasis is om lange wandelingen te maken. Zo kun je wandelen naar het kanaal en grote zandvlakte de Sahara in Lommel (België). Ook kun je vanuit hier naar de Stevensbergen lopen, een gebied met heide- en stuifduinen.

wandeltips betty

Neem jij je hond liefst zo veel mogelijk mee wanneer je eropuit gaat? Op terras, naar de winkel, in de bus of met de trein? Lees in dit artikel onze tips!

Geef asielhonden een tweede kans.

Geef asielhonden een tweede kans