5 Tips om met je hond de sneeuw te trotseren
Dutch Cell Dogs, hond, Boefje, sneeuw

5 Tips om met je hond de sneeuw te trotseren

Jaaaaa sneeuw! Jouw hond staat waarschijnlijk al te springen bij de achterdeur om naar buiten te gaan. Zelf nog even goed inpakken en dan hop de deur uit voor een heerlijke wandeling. Maar waar moet je eigenlijk rekening mee houden als je met je hond naar buiten gaat? We hebben de belangrijkste sneeuwtips voor je op een rijtje gezet!

Tip 1 Pas op met gestrooide wegen

Als je na een wandeling weer lekker thuis of binnen bent, wacht dan nog even met die warme chocomelk. Zodra je hond begint op te drogen gaat hij zijn pootjes schoonlikken en dat is na een sneeuwwandeling niet erg handig. Op verharde wegen wordt vaak gestrooid om gladheid tegen te gaan. Ideaal zou je denken, maar als je hond al dat zout binnenkrijgt kan dat nog wel eens vervelend uitpakken. Zorg er dus voor dat de pootjes na een wandeling in lauw water worden schoongemaakt en daarna afgedroogd.

Tip 2 Verzorg de pootjes van de hond

Aan de haren tussen de voetkussentjes ontstaan tijdens het wandelen in de sneeuw vaak ijsballetjes. Naarmate je langer wandelt, worden deze groter en pijnlijker voor de hond. Zorg dus dat je ze vroegtijdig een keer verwijderd. Het is ook aan te raden om de hele lange haren vooraf weg te knippen. Verder is het verstandig om de voetzooltjes in te smeren met vaseline om irritatie van het strooizout te voorkomen.

 

Tip 3 Laat de hond niet op ijs

Het lopen op ijs is niet verstandig, de kans dat je er doorheen zakt is mogelijk en dat geldt ook voor de hond. Als de hond in een wak terechtkomt is deze niet in staat hier zelf uit te komen. Buiten dat, is het ook niet goed voor een hond om te lopen op een gladde ondergrond. De hond kan uitglijden en hiermee ongelukkig terecht komen, denkt aan verrekkingen of breuken.

 

Tip 4 Houd de hond warm

Zorg ervoor dat je niet te lang stilstaat. De hond kan op deze manier gemakkelijk onderkoeld raken. Door in beweging te blijven is die kans aanzienlijk kleiner en blijft de hond lekker warm. Voor honden met een korte vacht of weinig haar op de buik wordt aangeraden om een speciaal winterjasje voor honden te dragen. Heb deze niet? Blijf dan niet te lang buiten.

 

Tip 5 Laat de hond geen sneeuw eten

Laat je hond geen sneeuw eten. Het is natuurlijk grappig om te zien wanneer een hond zich gedraagt als een sneeuwschuiver, maar zoals je zelf ook weet is sneeuw erg koud. Als een hond veel sneeuw binnenkrijgt kan dit lijden tot buikgriep/ darmklachten. Laat hem dus ook geen sneeuwballen vangen en lach niet als de hond sneeuw hapt. Hiermee beloon je het gedrag en gaat hij het vaker doen.

 

En dan nog één tip voor jouzelf…

Geef asielhonden een tweede kans.

Geef asielhonden een tweede kans