Wat is een Kong en waarom zijn wij fan?
kong

Wat is een Kong en waarom zijn wij fan?

Je hond spelenderwijs verwennen met wat lekkers doen we maar al te graag. In dit artikel leggen we je uit waarom we bij Dutch Cell Dogs fan zijn van de Kong, welke Kong voor jouw viervoeter het meest geschikt is en neemt Betty je mee in haar keuken voor haar lekkerste Kong recepten.

Een Kong is een hondenspeeltje van natuurlijk, onverwoestbaar rubber waarin je allerlei lekkernijen kunt verstoppen. Een Kongrecept maken is leuk en door een snack op deze manier aan te bieden, zorg je ervoor dat je hond zelfstandig bezig is. Door de aparte vorm van het speelgoed zijn honden lang bezig om een gevulde Kong te legen. Je kunt de gevulde Kong zowel in de magnetron als in de vriezer zetten, ideaal dus.

Gebruikt jouw hond de Kong voor het eerst? Zorg er dan voor dat je het hem niet te moeilijk maakt. Je wilt namelijk dat je hond succes heeft en niet dat hij meteen denkt: ‘Laat maar zitten’.

Kies de juiste Kong

Voor je gaat beginnen met het maken van een Kongrecept, heb je natuurlijk eerst een Kong nodig. De Kong is in verschillende maten te verkrijgen. De Kong is bijna in iedere dierenspeciaalzaak verkrijgbaar of online via bijvoorbeeld Medpets.nl. De Kong bestaat in verschillende kleuren, die allemaal een eigen betekenis hebben. Zorg dus dat je een Kong kiest die bij jouw hond past.

kong kiezen

De roze en blauwe Kongs zijn bedoeld voor puppy’s. Dit is een zachtere Kong, zodat de pup niet al teveel kracht met zijn of haar kaken hoeft te zetten.

De rode ofwel Classic Kong is bedoeld voor meneer of mevrouw ‘gewoon’. De hond heeft een normale bijtkracht.

Deze zwarte Extreme Kong is voor de sloopkogels. De honden die giga kaakkracht hebben en deze ook graag gebruiken.

De oudjes kunnen het beste gaan voor de paarse senioren Kong, als ze moeite hebben met de rode Kong. De paarse Kong is namelijk van zachter materiaal.

zwarte kong

Voor wie toch wat ánders wil, bestaan er nog vele andere Kong-varianten! Zo is ook de Kong Wobbler een Kong-gevormd speeltje dat voedsel of beloningen afgeeft. De Wobbler blijft rechtop staan totdat het door de poot of de neus van een hond wordt omgeduwd en voedsel afgeeft terwijl het wiebelt, draait en rolt!

kong wobbler

De hond mag best wat moeite doen om de Kong leeg te krijgen. Hoe vaker je de Kong geeft, hoe behendiger je hond wordt. Sommige honden houden de Kong netjes tussen hun poten en andere honden gaan ermee gooien, omdat ze daar in het verleden succes mee hebben behaald. Het is een afwisseling van het gebruik van hun tong, bijten en het vasthouden van de Kong. Door de vorm van de Kong moet je hond continu nadenken over de handelingen. De Kong glipt namelijk weg tussen de poten. Tijdens het bijten kan de Kong verschuiven en hierdoor moet de hond zich steeds aanpassen. Dit vergt energie.

Haal de juiste ingrediënten in huis om je Kong te vullen, aan de slag!

Yoghurt met worst

Nodig: yoghurt, Rodi worst, beker, vriezer.

Snijd een Rodi Worst in kleine stukjes. Pak één stukje en prop dit via de binnenkant in het kleinste gaatje, zodat de Kong is afgesloten. Pak de beker, zet daar de Kong ondersteboven in. Schep of schenk de Kong voor ¾ vol met yoghurt en vul de rest aan met worst. Zet vervolgens de Kong in de vriezer. Haal de Kong uit de vriezer als de yoghurt bevroren is. Spoel de Kong voor de zekerheid even af met koud water. Heb je nog worst over? Bewaar deze dan afgesloten in verschillende bakjes in de vriezer.

Say Cheese…

Nodig: Kaas, voer, beker, magnetron.

Pak een beker en zet de Kong ondersteboven in de beker. Schud wat Smolke brokjes in de Kong, leg daar een blokje kaas op. Zet de Kong met beker in de magnetron, haal hem eruit zodra de kaas gesmolten is en laat het geheel afkoelen Het resultaat is een soort kauwgom in de Kong die je hond er erg moeilijk uit krijgt. Lekker uitdagend.

Dikke pens

Nodig: Rodi worst, pensstaafje, water, beker, vriezer.

Snijd een Rodi worst in kleine stukjes. Zet de Kong ondersteboven in de beker. Pak drie stukjes Rodi worst. Eén stukje worst prop je via de binnenkant in het kleinste gaatje, zodat de Kong is afgesloten. De andere twee worstjes duw je ook in de Kong. Neem nu het pensstaafje en steek deze in de Kong, vul de rest aan met water. Zet het geheel in de vriezer. Haal het pas uit de vriezer wanneer het water bevroren is. Het is nu een ijsje met de smaak van pens en Rodi worst.

Rodi en Smølke

Wij zijn trots dat wij Rodi en Smølke als trouwe partner hebben. Vanaf de eerste dag sponsoren Rodi en Smølke Dutch Cell Dogs. Alle honden in het Dutch Cell Dogs programma worden getraind met Rodi worst, we vullen dit aan met de overheerlijke en gezonde brokjes van Smølke hondenvoer. De enige echte Rodi worsten zitten boordevol vlees, bevatten geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, antioxidanten of toegevoegde suikers. Super gezond dus! Door de stevige structuur laten de worsten zich heel goed snijden en zijn daardoor uitermate geschikt als beloningssnack tijdens training of gewoon omdat je hond het verdiend heeft. De asielhonden uit het Dutch Cell dogs programma vinden dit heerlijk! Wij snijden dan ook bijna 3.000 Rodi worsten per jaar.

Benieuwd naar meer KONG-recepten? Klik hier!

Geef asielhonden een tweede kans.

Geef asielhonden een tweede kans