Instructeur redt vermiste Dutch Cell Dogs hond Djago uit bossen
Dutch Cell Dogs, hond, Djagoo

Instructeur redt vermiste Dutch Cell Dogs hond Djago uit bossen

Tijdens een wandeling in de bossen bij Diever speelt Djago zijn jachtinstinct op. Hij gaat er vandoor, verdwijnt tussen de dichtbeboste natuur en is urenlang van de radar. De onrust bij het baasje is groot. Met ingeschakelde hulp van onze instructeurs lukt het om Djago terug te vinden.

Djago is gek op speuren. Neus over de grond en gaan, dat is wat hij ook deze keer dacht. Al snel raakte zijn riem verstrikt tussen bomen en bosjes. De eigenaresse probeerde de riem los te krijgen tussen alle takken. Een klein beetje ruimte was voor hem het teken om er als een malle vandoor te gaan. Weg was hij.

Hulp uit oude vertrouwde hoek
De hulp van onze instructeur Minna wordt ingeschakeld. Eerder dit jaar nog trainden Minna en Marlous met Djago binnen Jeugdinrichting Juvaid in Veenhuizen. Ook Marlous was in no time ter plaatse. Dinges, de Duitse Jachtterriër van Minna werd aan het werk om naar Djago te speuren. Geen gemakkelijke klus, want Djago kon alle kanten opgegaan zijn en het gebied was dichtbebost. Na ruim anderhalf kwam het verlossende woord. Muurvast aan een boom, midden tussen de bomen en struiken lang de lichtbruine avonturier muisstil te wachten op hulp. Zelf was hij namelijk nooit meer losgekomen. Hij was opnieuw vast komen te zitten en was meerdere keren om de boom gerend, waarna hij geen kant meer op kon. Het weerzien met de eigenaresse was dan ook zeer emotioneel. Maar, Djago was gevonden! Mede-oprichtster van Dutch Cell Dogs, Betty Buijtels, vertelt: “Het is geen verrassing dat onze teamleden vol overgave achter Djago aangingen. Onze instructeurs zijn echte dierenliefhebbers en zodra zij het nieuws hoorden, schoten ze meteen te hulp. Ik vind het bijzonder en ben supertrots op deze kanjers die er alles aan deden om Djago te helpen. Gelukkig is hij nu veilig. Dit had heel anders af kunnen lopen. Zonder hulp had Djago nauwelijks kansen gehad tot overleven.” Binnenkort wordt de eigenaresse door de Dutch Cell Dogs instructeur begeleid met betrekking tot het jagen. In de hoop dat Djago in de toekomst alleen gaat speuren wanneer dat nodig is.

Eind goed, al goed. Trots op onze instructeurs!

Geef asielhonden een tweede kans.

Geef asielhonden een tweede kans