J. maakt zijn eerste stappen richting een nieuw leven met Dutch Cell Dogs

j rambo|asielhond gedetineerden Dutch Cell Dogs trainingsprogramma

J. maakt zijn eerste stappen richting een nieuw leven met Dutch Cell Dogs

J. , een op het oog rustige jongen, kwam al op jonge leeftijd in aanraking met het criminele drugscircuit. Nadat hij opgepakt werd voor drugsbezit en handel, kwam hij terecht in een jeugdinstelling. Hier heeft hij afgelopen jaren hard gewerkt aan zijn eigen ontwikkeling en maakte hij enorme stappen. J. wilde graag meedoen aan het Dutch Cell Dogs trainingsprogramma om een hond te helpen, maar ook zichzelf. Over een paar maanden start hij namelijk met werken in een autogarage via een re-integratietraject. Het Dutch Cell Dogs programma is voor J. een mooie tussenstap richting dit traject.

Sportieve Mechelaar Rambo

Juist omdat J. een rustige jongen is, die weinig tot geen machogedrag vertoond, was hij de perfecte match voor de grote, energieke Rambo. Tijdens de trainingen bleek al snel dat J. het lastig vond om Rambo bij te houden. Rambo heeft namelijk veel energie en vond een goede focus houden nog lastig. Daarom is snel belonen een must om Rambo iets te leren, iets dat voor J. soms nog lastig was. Ook met wandelen zagen we dat het duo echt elkaar aan het trainen was. Rambo moest immers leren rustiger te wandelen met focus voor de baas, terwijl J. moest leren niet te sloffen of te traag te lopen, maar een actieve werkhouding aan te nemen. Ondertussen zijn de twee tegenpolen op een geweldige manier naar elkaar toegegroeid en halen ze echt het beste in elkaar naar boven.

Opstap naar het echte werk

J.: “Over een paar maanden mag ik beginnen met 2 dagen werken in een autogarage. Als dat goed gaat, wordt het aantal dagen uitgebreid na 3 dagen etc. Ik heb er zin in, het is een nieuwe stap. Het Dutch Cell Dogs trainingsprogramma kwam voor mij dan ook op precies het juiste moment. Ik vind honden leuk, dus wilde ik graag helpen. Daarnaast kan ik zo mezelf en mijn begeleiders bewijzen dat ik klaar ben om verantwoordelijkheden te dragen. Dan heb ik het over dingen als op tijd komen, altijd aanwezig zijn (ook al is het slecht weer) en tips aannemen en hiervan leren. De eerste trainingen vond ik het best lastig, vooral toen het regende, maar ondertussen sta ik elke training als eerste klaar. Vooral ook door Rambo, hij is niet altijd makkelijk, maar luistert steeds beter naar mij. Ik wil hem niet laten zitten, dus zorg ik dat ik er ben.”

Lees ook het verhaal van M. die door Bella het verschil leerde tussen aandacht opeisen en respect krijgen en van E. die zijn agressie leerde beheersen door het trainen met een asielhond. En help mee om nog meer van deze jongens (of meiden) én asielhonden te helpen aan een tweede kans. Wordt donateur. Dit kan al vanaf € 3,- per maand.

Wegens privacyregels mogen we J. zijn volledige naam niet noemen en staat J. niet op de afbeelding.