Jacob.. Kan het een kalibertje groter?
lieve_jacob

Jacob.. Kan het een kalibertje groter?

In de trainingen zien we honden van alle “soorten en maten”, maar een mega grote loebas als Jacob (een Sint-Bernard), dát is toch weer net wat anders als het andere gros in het programma! In dit artikel vertelt instructeur Ragna wat voor een geweldige aanwinst Jacob was in het trainingsprogramma en hoe ze tijdens de lessen op een creatieve manier moesten omgaan met een hond van zijn kaliber!

Wat een speciale hond is Jacob. Heel toevallig was ik samen met mijn collega Tessa in dierenasiel Uden toen het duo Jacob en Lisa werden afgestaan. 4 Grote bruine vriendelijke ogen keken ons aan toen ze werden achtergelaten op een speelweide…

Na wat telefoontjes en communicatie werden Jacob en Lisa overgeplaatst naar dierenasiel Tilburg om deel te nemen aan de training van Dutch Cell Dogs in de Catamaran te Eindhoven.

Maar joh, hoe krijgen we zo een grote hond in ons kleine busje?? Een bus die al tot aan het plafond vol staat om al onze trainingsmaterialen en de overige 5 honden mee te nemen.. Jacob paste niet in een hokje. Vanwege zijn slechte gewrichten kon hij ook de draai niet maken.. Wat nu?

Na een kleine verbouwing en een antislip mat kon Jacob mee met de bus. Op naar de training!

Jacob werd toegewezen aan trainer D. Het was liefde op het eerste gezicht.

Tijdens de trainingen hebben we heel wat aanpassingen moeten doen. Zo doen we bijvoorbeeld de oefening “pootjes op het krukje”, maar zijn beide poten pasten natuurlijk niet op 1 krukje. En met de oefening “naar je plekje”, was zijn mandje ook te klein. Maar wat hebben we gelachen en wat waren we creatief! En zo heeft deze knappe man tóch perfect alle oefeningen aangeleerd.

Jacib heeft gedurende 8 weken bij iedereen een glimlach op het gezicht getoverd. Wij zijn dan ook heel blij dat Jacob niet te lang na de training heeft moeten wachten voor een gouden huisje. Wat als iemand dat verdiend heeft, dan is hij het wel!

Lees het succesverhaal van Jacob hier!

jacob_training

Geef asielhonden een tweede kans.

Geef asielhonden een tweede kans