Marlies neemt je mee naar de training – Deel 2

Trainer en hond

Marlies neemt je mee naar de training – Deel 2

Op dit moment zijn wij weer volop aan het trainen binnen de instellingen en merken wij dat er helaas steeds meer “Corona honden” in het asiel terechtkomen. Hoe goed bedoeld ook, veel eigenaren hebben zich niet echt gerealiseerd wat er gaat gebeuren als zij weer hele dagen moeten gaan werken terwijl je hond de afgelopen 1,5 jaar eigenlijk nooit alleen thuis is geweest.

We zien op dit moment veel honden uit het buitenland die heel angstig zijn en ook opvallend veel honden die mishandeld zijn en/of zwaar gecorrigeerd… De afgelopen tijd is zwaar voor iedereen geweest en dat heeft dus ook zijn weerslag gehad op de honden.

Ook de gedetineerden hebben het zwaar gehad

Een andere groep die het zwaar heeft gehad, zijn de gedetineerden die door Corona maandenlang hun familie of gezin niet hebben mogen zien en alleen maar konden hopen dat “buiten” alles goed ging. Als je wilt weten wat het is om opgesloten te zitten, dan is dat de afgelopen maanden met alle restricties wel wat duidelijker geworden.

Gelukkig gaan wij nu weer volop aan de slag met de trainingen en is iedereen enorm enthousiast en gemotiveerd. Er kan weer volop gelachen worden om alle grappige en ontroerende dingen die er weer gebeuren, zoals een jonge Jack Russell pup van 5 maanden die nog nooit buiten was geweest en zich nu echt als een clowntje gedraagt en super blij door het gras rolt. Het leven is dan weer echt even een feestje!

Tips & tricks van Marlies

Maar … mijn column moet haar titel eer aandoen. Dus vandaag deel ik met jullie wat “insider tips en tricks”!

Tip: (met een knipoog) Mocht je door onvoorziene omstandigheden toch in een instelling terecht komen, dan is het belangrijkste wat je bij je moet hebben: peper, zout, sambal, mosterd en een paar goede recepten. Dat werkt volgens de insiders altijd.

Tricks: Van een “ervaringsdeskundige” binnen een instelling, gespecialiseerd in het open maken van auto’s (en dan bedoel ik niet de Wegenwacht).

  1. Rij je vaak ergens naartoe om een wandeling met je hond te maken? Let er dan op dat auto’s best vaak in de gaten gehouden worden; als je dan bijv. je hond gaat uitlaten zonder tas, is het al snel duidelijk dat die tas nog ergens in de auto ligt.

2. Hoe rommeliger de auto, hoe slordiger de eigenaar is met zijn spullen. Hierdoor is de kans dus groter dat er ook spullen van waarde in blijven liggen. Hoe zit dat bij jou?

3. “Geheime plekjes” zoals extra ruimte boven de zonneklep bestaan niet, die schijn je van achter de auto goed te kunnen zien!

4. Als laatste tip: Zorg dat je, wanneer je door de politie wordt aangehouden, niet als enige nog op de achterbank zit!

Tot de volgende keer, Marlies

marlies_training

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief