Marlies neemt je mee naar de training – Deel 8

Asielhond chihuahua pablo||

Marlies neemt je mee naar de training – Deel 8

In de vorige nieuwsbrieven is al een begin gemaakt met het vertellen over al die lieve, grappige, mooie hoopvolle honden, deze keer is het de beurt aan een kleine maar fijne (?) Pablo!

Chihuahua Pablo

Pablo was een Chihuahua, waarbij het “kleine maar fijne” niet zonder reden met een vraagteken staat omdat voor Pablo de regel “klein maar fijn” allerminst opging. Grommend, gillend en bijtend ging Pablo te keer tegen iedereen die bij hem in de buurt kwam. Hij ging voor geen enkele hond opzij en ging het liefst direct frontaal in de aanval. Pablo was gevonden in een leegstaand huis en had eigenlijk zijn hele leven in een tas doorgebracht. Volkomen onaangepast, bang en bijna gillend om hulp.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Asielhond-Chihuahua-Pablo.jpg

Gelach maakte plaats voor respect

Een Chihuahua introduceren in een trainingsprogramma bij 6 volwassen gedetineerden vormde wel een uitdaging en veel gelach… Totdat ze zijn voorgeschiedenis hoorde en een grote kerel opstond en zei hem wel te willen trainen.

“Iedereen verdient een nieuwe kans, dus ook dit kleine kereltje, hoe overleeft hij anders de buitenwereld ?”

Het was een bijzondere combinatie waar in het begin veel om gelachen werd door medegedetineerden, maar naarmate de weken verstreken kwam daar steeds meer respect voor in de plaats.

Zijn eerste jaar was Pablo gezien als accessoire, nu werd hij langzaam maar zeker weer een echte hond, gek op zijn zwembad en bal en ook de oefeningen vond hij geweldig. Voor alle deelnemers was het een bijzonder moment toen Pablo begon te spelen met zijn bal tussen de 5 andere honden zonder te blaffen en te gillen en alleen maar aandacht had voor zijn trainer.

Meer kleine honden in het trainingsprogramma

Na 8 weken was Pablo klaar met de training en een echte publiekslieveling geworden. Een klein hondje met een groot hart die geadopteerd werd door iemand die heel graag een Rottweiler wilde maar op slag verliefd werd op deze kleine, grote man.

Na Pablo zijn er meer hele kleine honden in ons trainingsprogramma opgenomen, stuk voor stuk echte honden die ook het recht hebben om als echte honden behandeld te worden en die allemaal liefdevol een tweede kans kregen binnen ons programma.

Wil jij weten hoe het met Pablo gaat in zijn nieuw thuis? Klik dan hier!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief