Mede-oprichtster Marlies neemt bange Lazlo tijdelijk in huis
Dutch Cell Dogs, hond, Lazlo

Mede-oprichtster Marlies neemt bange Lazlo tijdelijk in huis

Lazlo, een kruising Labrador/Ridgeback begon op 4 april aan de training in PI Almelo. Maar als snel bleek dat hij zó bang was dat hij op dat moment niet te trainen was. Bang voor andere dieren, bang voor mensen en bang om alleen in een kennel te zitten.

Met een geschatte leeftijd van 8 maanden heeft Lazlo kennelijk al veel meegemaakt of juist niet. Hij is vermoedelijk niet goed gesocialiseerd in de eerste maanden en daardoor is hij nu extra angstig. Tijd om dit aan te pakken. Daarom doet hij nu niet mee aan één trainingsblok, maar aan twee tegelijk. Op maandag en donderdag traint hij in PI Almelo en op dinsdag en vrijdag in PI Heerhugowaard.

Marlies, mede-oprichter van Dutch Cell Dogs, geeft momenteel les in beide instellingen en heeft deze lieverd tijdelijk in huis genomen. De beste manier om hem snel te laten wennen aan andere honden, katten en zo hoeft hij niet langer in het asiel door te brengen, waar hij zich dus niet fijn voelt.

Hij gaat met reuze stappen vooruit! Waar hij in de eerste trainingen in PI Almelo nog voorgelezen werd door een gedetineerden om hem te laten wennen aan zijn stem, begint hij nu lekker te puberen. Hij rent met andere honden mee, wil continu spelen en durft ook uit zijn mand te komen thuis. Maar ook het gehoorzamen gaat vooruit.

Op 30 mei 2019 is Lazlo geplaatst! Fantastisch!

Geef asielhonden een tweede kans.

Geef asielhonden een tweede kans