Memories (2)
memories_tessa_2

Memories (2)

Onvergetelijke momenten…

De verhalen van de mensen en de honden die aan het Dutch Cell Dogs programma deelnemen ráken je; en wat je “op het veld” ziet gebeuren, worden de mooiste ervaringen en herinneringen. Die neem je voor altijd mee. In deze rubriek “Memories…” delen wij enkele van deze onvergetelijke momenten!

Instructeur Tessa vertelt het verhaal over een jongen die super onzeker aan de training begon. Zijn hond deed hem zijn twijfels vergeten, ruimte voor positiviteit en groei bleef over…

“ ‘Ik weet niet zeker of ik het goed doe hoor, ze is zo snel afgeleid’.

Ga er maar aan staan… je bent bloed onzeker en krijgt een drukke pitbull in je handen die nog nooit iets heeft geleerd. De betreffende trainer had het niet makkelijk de eerste trainingen, wilde constant hulp en twijfelde aan alles. Kon hij dit wel?!

Zijn hond liet deze jongen tijdens het trainingsprogramma zien dat hier geen twijfel over mogelijk was! Met de juiste afstand van de groep kon zijn hond zich hartstikke goed concentreren. Ze wonnen een groepswedstrijdje met ‘netjes wandelen’, waren samen het snelst in het behendigheidsparcours en na nog wat trainingen stonden ze samen middenin de groep.

Zijn hond had alleen maar oog voor hem en liet zich niet meer afleiden, want leren was ontzettend leuk geworden. En haar trainer? Die had vooral zó vreselijk veel plezier met haar. De twijfels waren vergeten, weg. Ruimte voor positiviteit bleef over.

Zo zien we trainers, samen met hun hond, groeien!”

Benieuwd naar meer “sweet memories” die te mooi en waardevol zijn om alleen voor onszelf te houden? Klik hier!

Geef asielhonden een tweede kans.

Geef asielhonden een tweede kans