Omdenken met Dutch Cell Dogs

Omdenken met Dutch Cell Dogs

Ook Omdenken heeft ons gevonden en hebben middels een artikel aandacht aan ons besteed. In het kort leggen zij in hun artikel pakkend en met humor uit wat wij doen en waarom ons trainingsprogramma zo uniek en effectief is. Zowel honden als mensen krijgen een tweede kans middels onze trainingsprogramma’s en leren weer vertrouwen te hebben in anderen mensen en honden. Lees hieronder het hele artikel geschreven door Omdenken:

Lastige hond zoek bajesklant

Van die lastige honden, je kent ze wel: ze gehoorzamen je niet, tonen niet het gedrag dat je wil, eten je vegetarische worst van je bord. En bajesklanten, je kent ze wel: ze hebben de wet niet gehoorzaamd, ze tonen ongewenst gedrag, zitten in de bajes, omdat ze je vegetarische worst hebben gejat. Twee lastige categorieën. Je hebt ze liever niet in de buurt. Dus wat dacht de organisatie Dutch Cell Dogs? Breng ze bij elkaar.

Onverwachte win-win situatie

We doen er wat lacherig over, maar het werkt echt! Het is algemeen bekend dat de meeste mensen opknappen van een huisdier, maar het is ook zo dat vooral honden opknappen van de aandacht van een mens. Dutch Cell Dogs brengt die twee dus bij elkaar. Moeilijk plaatsbare honden – bijvoorbeeld een hond met bijtproblemen – worden gekoppeld aan een gedetineerde. Samen gaan ze op training om het gedrag van de hond te verbeteren. Hierdoor zag de organisatie niet alleen de honden vooruitgaan, maar ook dat de wat ‘hardere noten’ van het celblok makkelijker te kraken bleken. Ze werden socialer, verantwoordelijker en stonden meer open voor een behandeling.

De organisatie zegt het zelf heel treffend: ‘Achter tralies. Geen vrijheid. Het overkomt mens én asielhond. Zeker zelf naar gemaakt… Eén van de vele doorsnee reacties en aannames. Bij Dutch Cell Dogs denken we daar anders over. Het leven is niet altijd even maakbaar. En het is vreselijk om je vrijheid kwijt te zijn. Als mens, en als hond. Wij geven hen graag een tweede kans.’ In eerste instantie ging het Dutch Cell Dogs erom dat de honden werden getraind, maar toen ze zagen dat indirect de gedetineerden er ook op vooruit gingen hadden ze door dat ze iets unieks in handen hadden. Inmiddels draait hun trainingsprogramma ook al ruim 10 jaar en hebben ze zowel 810 honden als 810 gedetineerden geholpen. 

Geef asielhonden een tweede kans.

Geef asielhonden een tweede kans