Dutch Cell Dogs maakt het
verschil voor mens en dier

Impact van het programma

Dat het trainingsprogramma een groot succes is voor honden is inmiddels bewezen. 98% van de asielhonden is succesvol geplaatst bij een nieuwe eigenaar. Dat het Dutch Cell Dogs programma ook positief afstraalt op justitiabelen kunnen we opmaken uit uitspraken van psychologen, begeleiders, maar ook uit de ervaringen die justitiabelen opschrijven in de dagboeken  en brieven die we ontvangen van naasten. Verder voert de Universiteit van Amsterdam onderzoek naar de effectiviteit van het Dutch Cell Dogs programma op gedetineerden.

Universiteit van Amsterdam

Vanwege de succesvolle effecten loopt momenteel een procedure aanvraag van de interventie tot erkende in­terventie van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. De afdeling Forensische Or­thopedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam voert sinds 2016 met een veertien-koppig onderzoeksteam, onder leiding van Hanne Duin­dam, een onderzoek uit naar de effectiviteit van het Dutch Cell Dogs programma. De eerste resultaten worden in het najaar van  2020 bekend gemaakt.

Meer informatie over dit onderzoek volgt spoedig. 

 

Dutch Cell Dogs ook bij jou?  

Wil jij weten wat de mogelijkheden zijn om het Dutch Cell Dogs programma ook binnen jouw instelling te starten? Vraag dan gerust vrijblijvend informatie aan. 

T. 0497 55 02 67
E. [email protected]

Geef asielhonden een tweede kans