Een geweldig thuis voor Angel
Dutch Cell Dogs, herder, mand

Een geweldig thuis voor Angel

Angel heeft eindelijk een geweldig thuis gevonden. Lees hier de mooie brief die de nieuwe eigenaar schreef voor gedetineerde Hein, welke Angel heeft getraind binnen de instelling.

Brief aan gedetineerde

Beste Hein,

Hier eindelijk een berichtje over Chica Emma Angel! Voor het gemak noem ik haar nu Angel, deze naam is nu zo ingeburgerd, ze luisterde er ook zo snel naar.

Angel is nu 2,5 week bij ons…. En langzamerhand komen we allemaal weer een beetje bij. Wat een lieverd is ze, wat luistert ze goed en wat is ze soms onstuimig en ondeugend haha. Voor mij, Eveline, voelt het alsof ik er een kind bij heb. Ik ben best al 2,5 week zeer intensief met haar bezig, en het gaat ook echt heel erg goed. Ze luistert naar de commando’s die jij haar hebt geleerd (bedankt voor je dagboek, heb ik heeeel veel aan, leuk dat je het zo goed hebt bijgehouden). Ook nieuwe commando’s leert ze snel aan. Vooral in huis, waar ik goed haar aandacht heb. We hebben de grootste bench van Marktplaats gehaald, daar ligt ze af en toe in, vindt ze prima. ’s Nachts slaapt ze hier ook in.

De eerste dagen waren spannend voor haar. Ze bleef maar pootjes geven, overdreven veel eigenlijk. Van de spanning plaste ze bijna niet… 1 x per 24 uur. Ze at ook niet, behalve als ik haar echt vanuit mijn hand voerde. Het lijkt alsof daar ooit iets mee is gebeurd, alsof ze niet mag eten ofzo. Gaat nu veel beter, maar ze is kieskeurig hoor! Ze was meteen al zindelijk, dat scheelt een hoop. Aan de andere kant voelde ze zich meteen thuis, leek het wel. Ze ging meteen lekker in haar nieuwe mand, in de bench. Wat ze nodig had was vooral rust…. En wennen aan nieuwe omgeving, nieuw “buiten”, nieuwe mensen. ’s Nachts alleen slapen was moeilijk, daarom heb ik ruim 1,5 week beneden op de bank geslapen. Nu piept ze niet meer als ik stiekem naar boven ga en slaapt ze ook door! Een hele verbetering!

Buiten is het 1 grote speeltuin voor haar. Ze loopt aardig mee zonder te trekken zolang ik haar aandacht heb, net zoals jij oefende met haar. Maar zodra er een andere hond aankomt is het mis, dan wordt ze gewoon helemaal wild. Ligt er ook wel aan wat voor hond trouwens. Ze wordt niet boos of vals, maar gewoon wild enthousiast. Dat is nog wel een dingetje. In januari krijg ik hulp van de gedragstherapeute van het asiel, zij komt dan naar ons om e.e.a. te bekijken en te adviseren. Inmiddels hebben we ook een aantal prive-lessen gehad van een andere instructeur, hierbij ging het vooral om de commando’s die jij haar had geleerd, en wat handige commando’s voor hier in huis en buiten (los, laag, blijf, enz).

Wat opvalt is dat ze weinig blaft…. Iedereen kan voor ons huis staan wachten of kijken, ze kijkt wel alert maar ze blaft niet. Ook buiten niet, behalve naar honden die loslopen of die naar haar blaffen. En naar de kat…. Al helpt “nee nee” ook echt heel erg goed. Heel fijn om een hond te hebben die niet zo blaft, onze vorige hond blafte zo veel!

Ik geloof wel dat ze in mij de leider heeft gevonden. Ze is heel erg op mij gericht, ik moet ook niet te lang weg gaan. Ze gaat veel met mij mee in de auto, naar mijn werk, vindt ze heerlijk. Ik heb geen kantoorbaan, heb veel afspraken bij mensen thuis, dus dan blijft ze gewoon in de auto. Tussendoor gaan we dan weer lekker wandelen. Gelukkig houdt ze van autorijden!

Kortom, het gaat heel erg goed. Het is hard werken, elke dag is weer een uitdaging, maar met veel geduld en liefde gaat het goed. Ik wil alleen maar positief opvoeden, geen slib-kettingen of dat soort dingen, af en toe een nee-nee als ze zich aanstelt tegen de kat of andere honden. Ze is gevoelig…. Dat merk ik wel. De lieverd, kan ook niet anders met zo’n verleden.

Oja, hier in de buurt is een strandje waar geen honden of mensen komen, zomers alleen schapen, en daar gaan we elke dag even naar toe om los te lopen. Ze rent als een paard, echt een heerlijk plekje voor haar. Daarna is ze compleet uitgeput. 15 minuten, niet meer, ivm haar achterpoten. Overigens is ze ook al wat aangekomen!

Tot zover Hein. Ik zal je op de hoogte blijven houden hoor, als je dat leuk vindt.

Hoe gaat het met jou? Heb je nog wel werk in de tuin? Zolang het maar niet vriest denk ik dat je nog wel wat te doen hebt? Ik heb dit jaar voor het eerst een volkstuintje, gelukkig nu niet veel werk meer nu ik Angel heb. Straks in het voorjaar kan ze gewoon mee.

Ik hoop dat de feestdagen een beetje te doen zijn straks voor je, krijg je nog bezoek dan? Ik hoop dat iedereen zich met het vuurwerk gedraagt hier, fijn voor Angel en alle andere dieren! Tot nu toe schrikt ze niet heel erg van de knallen.

Zijn er alweer nieuwe honden aan het trainen bij jullie via Dutch Cell Dogs? Mag je nog een keer mee doen trouwens?

Hein, sterkte met de feestdagen, hou het nog even vol daar, het einde is in zicht!

Ik stuur je wat foto’s van Angel, denk dat je dat wel leuk vindt. Hou je goed!

Groetjes en een poot van Angel,

Eveline

Geef asielhonden een tweede kans.

Geef asielhonden een tweede kans