Succesverhaal Balou
Asielhond Balou

Succesverhaal Balou

Leuk dat wij een telefoontje van jullie hebben gekregen. Om te vragen hoe het met Balou/Viking gaat. Balou is hier al drie weken en heeft het erg naar zijn zin.

Hij kan goed omgaan met ons en onze kleinkinderen. Hij is erg speels, knuffeling, luistert heel goed en staat altijd open voor een snack. Elke dag spenderen wij ruim 1 uur aan gehoorzaamheid training met Balou. Dat wil zeggen dat wij (ik en mijn partner) in de tuin gaan oefenen met het luisteren naar zijn baas,  ook mag hij eten met links niet aannemen, geen eten van de grond eten en om eten te krijgen eerst zitten en met rechts een pootje.

Naast deze regels mag Balou verder alles bij ons in huis. Hij is heel erg aanhankelijk en maakt niets kapot als wij er eventjes niet zijn. Balou is zeker waaks. Als het donker is en de gordijnen zijn nog niet dicht dat ziet hij zichzelf en gaat de staart gelijk omhoog, hij denkt dat dat het een andere hond is. De laatste week is Balou er achter gekomen dat hij zichzelf ziet.

Ook in het huis van mijn dochter is hij er fatsoenlijk, hij maakt niks kapot en luistert goed. Tijdens het wandelen draagt hij een muilkorf maar reageert nog wel op andere honden. Balou vraagt veel aandacht van ons en wil op wat voor moment dan ook wel eventjes spelen of knuffelen. Tijdens het zitten op zijn matje of in de mand heeft hij altijd een speeltje bij de hand waar die op kan kauwen. Wij zijn heel erg dankbaar dat Balou bij ons is en een warme thuis heeft. 

Balou met de kleinkinderen

Geef asielhonden een tweede kans.

Geef asielhonden een tweede kans