Succesverhaal Bo
hond_bo

Succesverhaal Bo

‘Beste Dutch Cell Dogs, en trainer,

Allereerst wil ik de trainer bedanken voor het werk dat hij met Bo (Beer) verricht heeft.

Wij, een gezin van vier en onze AmStaff teefje Angel, hebben Bo op 22 december 2020 in ons gezin opgenomen. Eigenlijk waren we tijdens onze eerste kennismaking in het asiel meteen wel verkocht, door zijn stoere en tegelijkertijd lieve uiterlijk in combinatie met zijn kleine hartje en zijn enthousiasme.

Eenmaal in huis en tijdens de eerste wandelingen in zijn nieuwe omgeving kwamen we er al snel achter dat Bo enorm snel overprikkelt raakt en eigenlijk niet goed weet wat er van hem verwacht wordt.

In huis gedraagt hij zich behoorlijk onopgevoed, hij gaat met zijn voorpoten op het aanrecht en de eettafel staan, stopt zijn kop in de vuilnisbak en pakt van alles van tafel om mee te spelen. Onze Angel van 9 jaar kijkt het allemaal rustig aan vanuit haar mand en denkt er het hare van.

Behalve dat Bo nog veel moet leren, zien we ook direct dat het een enorme lieverd is, en tussen hem en Angel gaat het gelukkig helemaal goed.

De commando’s “zit” en “hier” doet Bo prima en zeker als er iets lekkers bij komt kijken. Maar zoals zijn trainer ook al aangaf, op het moment dat hij iets interessants ziet, dan wordt het een stuk lastiger voor hem. Vooral buiten is er op dat vlak nog veel werk te verrichten, en dat zal ook nog wel de nodige tijd vergen, iets waar we ons van bewust zijn, vooral ook omdat Bo natuurlijk in de puberleeftijd zit.

In huis gaat het langzaam steeds beter en zijn bench is echt zijn veilige plek waar hij zijn rust vindt. Hij gaat daar nu ook steeds vaker uit zichzelf in liggen, wat natuurlijk een heel goed teken is. Wat dat betreft heeft Bo ook een heel goed voorbeeld aan onze Angel, want die vindt lekker rustig liggen en slapen in haar mand gewoon hartstikke fijn. En tegelijkertijd daagt ze Bo ook vaak genoeg uit voor een robbertje stoeien in de huiskamer.

Wij hopen dat Bo hier bij ons zijn plekje heeft gevonden, wij gaan daar in ieder geval ons best voor doen’.

Wil jij ook een bijdrage leveren aan nog meer succesverhalen, word donateur! Klik hier voor meer informatie.

Geef asielhonden een tweede kans.

Geef asielhonden een tweede kans